Byen får kold skulder af Novo

Et samlet byråd i Ringsted har inviteret Novo Nordisk til at slå sig ned i Ringsted, når Danish Crown lukker slagteriet. Men medicinalgiganten takker nej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tak. Men nej tak.

Sådan kan svaret til Ringsted Kommune kort resumeres, efter en række lokalpolitikere med den lokale konservative politiker Anders Karlsen i spidsen har foreslået medicinalkoncernen at overtage det nuværende slagteri, der snart lukker.

Snart vinker kommunen farvel til sin største arbejdsplads - og 1.200 ansatte skal finde nyt arbejde. 

Og Novo kommer ikke til at overtage de nuværende produktionsbygninger, der ligger i et industriområde i Ringsteds sydlige del.

Slagteriet i Ringsted er et svineslagteri.
Slagteriet i Ringsted er et svineslagteri. Foto: Danish Crown

- Novo Nordisk kigger løbende på mulighederne for at udvide i både ind- og udland, men vi har pt. ingen planer om at etablere produktionsfaciliteter i Ringsted, lyder det kortfattet i et skriftligt svar fra virksomheden til TV2 ØST.

Læs også
1.200 jobs forsvinder - nu sender byråd henvendelse til medicinalgigant
Læs også
1.200 jobs forsvinder - nu sender byråd henvendelse til medicinalgigant

Michael Hallgren, der er produktionsdirektør for Novo Nordisk Manufacturing i Kalundborg, uddyber beslutningen. 

Afstanden fra Ringsted til Kalundborg er nemlig ifølge ham ikke så stor, så det retfærdiggør en ny afdeling i Ringsted.

- Danmark er et lille land. Og afstanden mellem Ringsted og Kalundborg er ikke særlig stor. Jeg pendler selv fra Næstved til Kalundborg, lyder det fra direktøren.

Ærgerlig byrådspolitiker

Det var et enigt byråd, der stod bag henvendelsen til Novo Nordisk - og de mente selv, at Ringsted med sin placering ved motorvejen og muligheden for at overtage eksisterende bygninger ville være et perfekt match for Novo Nordisk.

Det er da også en ærgerlig Anders Karlsen, der har fået svaret.

Andreas Karlsen er politiker for De Konservative i Ringsted.
Andreas Karlsen er politiker for De Konservative i Ringsted. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Det er rigtig ærgerligt, at de i første omgang siger, at det ikke er aktuelt. Men vi holder fast i signalet: Vi er erhvervsvenlige og er klar til at byde store virksomheden til Ringsted, siger han.

Han mener også, at det handler om at vise det eksisterende erhvervsliv, at kommunen er villig til at gå langt for at tiltrække store virksomheder.

Stadig muligheder for job

Modsat holdningen til at overtage bygningerne, så er svaret helt anderledes fra Novo Nordisk, hvad angår de 1.200 mennesker, der mister deres arbejdsplads, når slagteriet lukker.

Novo Nordisk vil nemlig gerne snakke om jobmuligheder for i hvert fald nogen af de mange fra slagteriet, når processen tillader det.

Læs også
Novo Nordisk laver ny milliard investering
Læs også
Novo Nordisk laver ny milliard investering

Det vil dog ske på koncernens eksisterende produktionsanlæg, understreger virksomheden.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at støtte Ringsted i den situation, de er i. Jeg ved, at jobformidlingen i Kalundborg allerede er i forbindelse med Ringsted om at skaffe arbejde til den kvalificerede arbejdskraft, som der er, siger Michael Hallgren.


Nyhedsoverblik