Bekymrede borgere efter mange coronasmittede i Ringsted

En uge med 44 coronasmittede hos Danish Crown i Ringsted vækker bekymring hos flere borgere. Borgmester opfordrer til at følge retningslinjer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Ringsted er det ikke kun det gode sommervejr, snakken går om. For en stund er byen og kommunen nemlig blevet Danmarks corona-centrum. Og det bliver der snakket om i den midtsjællandske by.

- Ja, det gør vi. Vi er jo ikke så stor en by. Jeg er også formand for en forening, og vi har snakket om, om vi får lov at være sammen næste gang. Det er jo første gang i lang tid, vi skulle være sammen her til september, siger Tove Pedersen, der er pensionist og bor i Ringsted.

Siden tirsdag har 44 slagterimedarbejdere fra Danish Crown i Ringsted fået konstateret Covid-19. Også en medarbejder på Plejecenter Ortved er smittet, hvorfor alle kommunens plejecentre og botilbud har lukket midlertidigt ned for besøg.

Jeg er også formand for en forening, og vi har snakket om, om vi får lov at være sammen næste gang, fortæller Tove Pedersen, der er pensionist i Ringsted.
Jeg er også formand for en forening, og vi har snakket om, om vi får lov at være sammen næste gang, fortæller Tove Pedersen, der er pensionist i Ringsted. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Bekymrede borgere

Den pludselige stigning i antallet af smittede betyder, at Ringsted Kommune lige nu er den kommune med flest smittede pr. 100.000 indbyggere. Det har vakt bekymring hos nogle af indbyggerne.

- Jeg er bestemt bekymret. Det påvirker helt klart min dagligdag. Særligt i mit virke som folkeskolelærer, men også når jeg bare er ude og gå en tur med hunden, fortæller Marie-Louise Plambech Clausen.

Udviklingen har – sammen med Sundhedsstyrelsens nye anbefaling om at bære mundbind ved trængsel i offentlig transport – betydet, at Lise-Lotte Johansen fra Ringsted har overvejet at anskaffe sig mundbind.

- Jeg rejser normalt med det offentlige. Så jeg har overvejet at købe mundbind for at gardere mig, når jeg skal ud i det offentlige rum, forklarer ringstederen, der dog ikke har investeret i mundbind endnu.

- Jeg har overvejet at købe mundbind for at gardere mig, når jeg skal ud i det offentlige rum, siger Lise-Lotte Johansen fra Ringsted.
- Jeg har overvejet at købe mundbind for at gardere mig, når jeg skal ud i det offentlige rum, siger Lise-Lotte Johansen fra Ringsted. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Lokalt testcenter på vej

Fordi Ringsted Kommune pludselig står men potentiel stor smittespredning, er det planen, at der oprettes et testcenter i løbet af næste uge. Det er for nemmere at kunne teste både ansatte i hjemme- og sygeplejen samt almindelige borgere.

- Vi skal først have fundet de rette faciliteter til det. Det skal kunne indrettes ordentligt, sådan så man ikke møder hinanden på vej ind og ud. Men vi har en aftale med Region Sjælland om, at det får vi kigget mandag, og så kan vi forhåbentlig gå i gang fra tirsdag, siger borgmester Henrik Hvidesten (V).

Henrik Hvidesten (V) opfordrer til at følge retningslinjer.
Henrik Hvidesten (V) opfordrer til at følge retningslinjer. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Han kalder den seneste uges corona-udbrud for et wake up-call og opfordrer til, at der stadig er fokus på de gældende retningslinjer.

- Den er derude, og den er potentiel farlig og kan smitte meget hurtigt. Så sundhedsmyndighederne anbefalinger om god håndhygiejne og om at holde afstand, det er vigtigt stadigvæk, fastslår borgmesteren.