¨

Bandemedlemmer skyldige i brutal vold og afpresning

Foto: TV ØST

13 mænd - herunder flere medlemmer af LTF - er fundet skyldige i en lang række grove forbrydelser.

Afpresning. Vold. Ulovlig tvang, bedrageri og tyveri.

Et enigt nævningeting har ved Retten i Roskilde fundet 13 mænd skyldige i en omfattende sag, som omfatter en bred vifte af alvorlig kriminalitet.

Flertallet af de tiltalte er medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF). De er i alderen 22 til 35 år. Retten har taget stilling til 26 anklagepunkter, der fordeler sig over et 16 sider langt anklageskrift.

Desuden er hovedparten af forholdende er begået i Køge- og Ringsted-området, og 10 ud af de 13 mænd var alle erklærede medlemmer af den nu forbudte kriminelle gruppering Loyal To Familia (LTF). Retten i Roskilde har i den forbindelse også citeret den såkaldte bandeparagraf § 81 a i skyldskendelsen.

- Vi er meget tilfredse med, at retten i vidt omfang har vurderet beviserne på samme måde som os. Nu er der så alene tilbage, at en passende straf skal udmåles, siger senioranklager Randi Tvile og specialanklager Anja Lund Liin fra Midt- og Vestsjællands politi. 

Skyldig i vold mod en fængselsbetjent

Ti af de tiltalte er i forskelligt omfang fundet skyldige i afpresning af særlig grov beskaffenhed og vold - til dels af særlig rå, brutal og farlig karakter. Samt ulovlig tvang, dokumentfalsk, bedrageri og bedrageriforsøg

Syv af de tiltalte er i forskelligt omfang fundet skyldige i besiddelse og videreoverdragelse af kokain og hash.

Fire af de tiltalte er fundet skyldige i at have været i besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder - til dels som led i en bandekonflikt mellem Loyal To Familia og den rivaliserende bande Brothas.

Desuden er tre af mændene fundet skyldige i indbrudstyveri og forsøg på hæleri. En enkelt er fundet skyldig i vold mod en fængselsbetjent, og en anden er fundet skyldig i trusler rettet mod et vidne.

I alt 14 mænd var tiltalt i sagen. En er blevet frifundet. Han var alene tiltalt for besiddelse af skydevåben under konflikten mellem LTF og Brothas.

Dommen ventes afsagt i begyndelsen af april.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App