60 samlet til ulovligt gaderæs

Benzin i blodet og klip i kørekortet. De ulovlige gaderæsere er tilbage. Lørdag aften blev 60 mennesker sendt væk fra parkeringspladsen ved Godsbanevej i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mens mange af os gruer over de stigende benzinpriser, er en anden del af Danmark lysvågne. Det er den del af Danmark, som ikke bruger færdselsloven som aftenlæsning, men som i stedet drives af lugten fra benzin og dæk, der hviner og afgiver mærker i asfalten under dem. Det er de ulovlige gaderæsere.

Og i weekenden dannede parkeringspladsen på Godsbanevej i Ringsted så rammen om et stort ulovligt gaderæs, hvor 60 personer var samlet til ræs. 

quote Jeg kan sagtens forstå, hvis man har behov for at køre stærkt - men så bør man melde sig ind i en motorklub

Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Allerede tidligt på aftenen modtog politiet de første anmeldelser fra bekymrede borgere og naboer til parkeringspladsen.

Gaderæset skete på parkeringspladsen syd for jernbanen i Ringsted.
Gaderæset skete på parkeringspladsen syd for jernbanen i Ringsted. Foto: Nick Abildgaard - TV2 ØST (grafik)

Livsfarlig både for deltagere og tilskuere

Det er anden weekend i træk, at Midt- og Vestsjællands Politi får anmeldelser om forsamlede køretøjer i Ringsted- og Benløse-området -  og det har været et problem længe. Faktisk så længe, at der i 2021 blev skabt en koordineret indsats mellem politikredsene på Sjælland. Indsatsen skulle øge muligheden for at finde frem til de steder, hvor køretøjerne samles. 

- Jeg kan sagtens forstå, hvis man har behov for at køre stærkt - men så bør man melde sig ind i en motorklub. Her er sikkerheden i orden, forsikringen er i orden, og du udsætter ikke almindelige borgere for fare, siger Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også
Kæmper for lovligt gaderæs: - Det ultimative vil være vores egen bane
Læs også
Kæmper for lovligt gaderæs: - Det ultimative vil være vores egen bane

Det har dog øjensynligt ikke haft den ønskede effekt, og en patrulje blev klokken 19.39 sendt ud til parkeringspladsen. Her kunne politiet tælle, at der var tale om mindst 60 køretøjer, som politiet valgte at sende væk.

Det er politiets erfaring, at de ulovlige gaderæs ofte flytter sig fra sted til sted, og det er blandt andet en koordineret indsats fra politiet, som skal være med til at finde frem til den hasarderede kørsel. En kørsel, som kan være livsfarlig.

Læs også
Politi sætter ind over for gaderæs: - Det har været hver fredag og lørdag, nogle gange også torsdag
Læs også
Politi sætter ind over for gaderæs: - Det har været hver fredag og lørdag, nogle gange også torsdag

De ulovlige gaderæsere var blevet sendt væk tidligere på aftenen, men klokken et om natten var de tilbage igen. To patruljer blev sendt ud for at tjekke op på det, men her var bilerne allerede taget videre ud i natten.

Senere på ugen ser der ud til, at der gøres et forsøg på at sætte en stopper for de tilbagevendende problemer med biler, der kører ulovligt ræs.

- Midt- og Vestsjællands Politi har et møde med kommunen og nogle interessenter i sagen på fredag. Forventningen til mødet er ikke, at vi efter mødet har en klar løsning på problemet. Men vi håber på, at vi kan se på, hvad der kan gøres her og nu, ligesom der også skal ses på løsninger på længere sigt, siger Michael Flemming Rasmussen.


Nyhedsoverblik