Politi sætter ind over for gaderæs: - Det har været hver fredag og lørdag, nogle gange også torsdag

Torsdag blev der sat skilte op for at standse ræs i et industriområde i Benløse. For første gang i lang tid var der i weekenden ro, fortæller en nabo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Støj fra biler og musikanlæg har i årevis været en fast del af livet som nabo til industriområdet i Benløse ved Ringsted.

Stort set hver weekend har biler samlet sig i området, og så er der blevet kørt ræs.

- Det har været hver fredag og lørdag, og nogle gange også torsdag, og det har nogle gange været sådan, så vi ikke har kunnet sove for det, fortæller Helle Saxtorph, der er nabo til industriområdet. 

De nye skilte kom op i torsdags, og hvis man bryder reglerne og kører ind i området uden et lovligt ærinde mellem klokken 21 og 5, risikerer man at få en bøde.
De nye skilte kom op i torsdags, og hvis man bryder reglerne og kører ind i området uden et lovligt ærinde mellem klokken 21 og 5, risikerer man at få en bøde.

Ringsted Kommune har modtaget flere henvendelser fra borgere, der var trætte af larmen, og torsdag blev der sat skilte op, der betyder, at det er forbudt at køre ind i området mellem klokken 21 og 5, medmindre man er på arbejde eller kører varer til stedet. 

40 biler samlet

Om det er skiltene, der har haft en effekt, er uvist. I hvert fald har første weekend med den nye indsats været noget mere rolig end ellers.

- Der har ikke været larm derovrefra i weekenden. Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst er sket, siger Helle Saxtorph. 

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har de heller ikke registeret bilister, der har kørt ind i industriområdet mellem 21 og 5 i weekenden. Til gengæld var 40 biler samlet på Klosterparks Allé i Ringsted lørdag aften.

Kan man ikke frygte, at skiltningen bare flytter problemet?

- Jo, det kan man godt, men de her afsides industrikvarterer lægger måske mere op til ræs end Klosterparks Allé gør, hvor man møder mange flere mennesker og er nødt til at tage mere hensyn. Der skete heller ikke mere, end at de bare samledes i lørdags, fortæller Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjælland Politi.

Super, hvis det virker

Skiltene i Benløse er blevet sat op på Kærup Industrivej og Kærup Parkvej. Overtræder man forbuddet mod at køre ind i området mellem klokken 21 og 5 uden at have et lovligt ærinde, risikerer man at få en bøde på 1500 kroner. 

Der har været andre løsningsforslag på bordet, men valget er altså faldet på skiltene.

- Vi har vurderet andre løsninger for eksempel fartbump, men det vil samtidig genere lastbiler og almindelige bilister i området. Derfor er vi endt med denne løsning, der giver politiet endnu et værktøj, nemlig at kunne give bøder til folk, der opholder sig i området og ikke har et ærinde der. Så snart du passerer de skilte efter klokken 21 om aftenen, skal du have et ærinde i området, siger Ivar Sande, centerchef for Vej- og Ejendomscentret i Ringsted Kommune.

Og Helle Saxtorph håber, at skiltningen er løsningen på flere års larm fra gaderæset.

- Nu giver vi det en chance, og virker de, er det jo bare super, siger hun. 

I Næstved Kommune har de også oplevet problemet med gaderæs i industriområdet Ydernæs. Også her har løsningen været at sætte skilte op med forbud mod at køre ind i området indenfor en bestemt tidsperiode. 

Det er fortsat tilladt at gå tur eller cykle gennem områderne, hvor skiltene er sat op. 

VIDEO: En gruppe unge i Næstved efterlyste i 2020 dialog med politikerne i kommunen, så årtiers ulovligt gaderæs i et industrikvarter lovliggøres. 


Nyhedsoverblik