Enhedslisten: Vi er kede af at være blevet smidt ud

Enhedslisten blev pludselig sendt ud i kulden i det store Regionsrådsspil i Sjælland. Men de forstår ikke hvorfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Halal betyder ”tilladt” på arabisk.

Men for Enhedslisten betyder det, at det nu ikke længere er ”tilladt” for dem at være med i den konstitueringsaftale, der ellers var faldet på plads.

De så ellers ud til at være en del af en enig konstitueringsgruppe, der bestod af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten.

Men nu er Enhedslisten blevet smidt uden for døren.

- Det er vi selvfølgelig kede af. Vi synes, vi havde lavet en god konstitueringsaftale, som vi var glade for, og som vi mente rummede nogle gode, politiske ting for Region Sjælland, som vi havde kæmpet for, og som vi også mener, de andre partier stod for, siger Enhedslistens Bruno Jerup til TV ØST.

Enhedslisten: Det er notorisk løgn

Bruno Jerup fortæller, at de blev smidt ud uden nogen videre diskussion.

quote Jeg synes ikke, det er rimeligt, at han smider os ud på et løgnagitgt grundlag

Bruno Jerup, medlem af Regionsrådsmedlem, Enhedslisten

Han mener, det er sket på en sørgelig begrundelse, da Enhedslisten ikke har krævet nogle af de ting, der er blevet nævnt om halalkød og arabisk informationsmateriale på hospitalerne.

- Vi har på intet tidspunkt stillet det som et krav under eller efter forhandlingerne. Vi har ikke stillet det som et ultimatum, og det er ikke os, der har sagt det. Det er rigtigt, at det under valgkampen er blevet skrevet på Facebook. Men det er ikke os, der har gjort det efterfølgende. Det er pressen, der har synes, det var er relevant tema, fortæller Bruno Jerup.

- Det er notorisk løgn.

Smidt på porten uden begrundelse

Bruno Jerup mener, at der er en helt anden forklaring på, hvordan der pludselig er opstået så meget tumult.

- Det, at vi er blevet smidt ud, er et påskud, som er praktisk til lejligheden, mener Bruno Jerup fra Enhedslisten.

- Jeg tror, at Peter Jacobsen og Dansk Folkeparti er mere splittet internt, end det hidtil har set ud til. De har givet et indtryk af, at de var glade for konstitueringsaftalen, men åbenbart har Peter Jacobsen nogle problemer i sit bagland med konstitueringsaftalen med Enhedslisten.

Bruno Jerup fortæller, at der allerede nu ligger arabisk informationsmateriale på hospitalsbordene, og at det er Enhedslistens politik, at der skal være et fritvalgsprincip, hvad angår hospitalsmad for borgerne.

Det indebærer for eksempel også, at veganere kan få vegansk mad, og at hinduer, muslimer og jøder kan fravælge sig mad, de mener, de ikke kan spise.  

Enhedslisten bakker stadig op om Heino Knudsen (S)

Enhedslisten støtter fortsat Heino Knudsen som regionrådsformand, selvom de ikke er helt tilfredse med hans opførsel.

- Jeg synes ikke, det er rimeligt, at han smider os ud på et løgnagitgt grundlag. Men vi vil alligevel støtte ham som regionrådsformand, siger Bruno Jerup til TV ØST.