Der mangler flere end 150 læger i regionen: Uddannelse er en nødvendighed

171 speciallæger og læger mangler i Region Sjælland, viser tal fra regionen. Derfor glæder det regionsformanden, at der er en lægeuddannelse på vej.

Tema: Regionsrådsvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er en sammenhæng mellem, hvor man uddanner sig, og hvor man efterfølgende får job.

Sådan lyder det fra Jens Stenbæk, regionsformand i Region Sjælland. Derfor glæder han sig over, at der i 2018 kommer en lægeuddannelse her i regionen.

For tal fra Region Sjælland viser, at der mangler 122 speciallæger og 49 læger i Region Sjælland.

Tallene henviser til ubesatte stillinger, der i løbet af 2015/2016 har været slået op – og eventuelt også har været genopslået, men som det ikke er lykkedes at besætte samt stillinger, der aktuelt er slået op, hvor man forventer rekrutteringsvanskeligheder. 

En nødvendighed

quote Vi er nødt til at have mere uddannelse uden for de store universitetsbyer

Jens Stenbæk, regionsformand i Region Sjælland

Med tallene in mente er det altså nødvendigt at have en lægeuddannelse i regionen.

- Vi er nødt til at have mere uddannelse uden for de store universitetsbyer, siger Jens Stenbæk.

- Sidste år havde vi gennembruddet med den nye ingeniøruddannelse i Kalundborg og i år ser det ud til at lykkes omkring lægeuddannelsen. Der er en sammenhæng mellem hvor man uddanner sig og hvor man efterfølgende får et job.

- Vi kan gøre det attraktivt

Men hvordan kan I sikre, at de nyuddannede læger tager til sygehusene i Slagelse og Nykøbing Falster i stedet for den korte vej til hovedstadsområdet?

- Vi kan ikke sikre det, men vi kan gøre det mere attraktivt for kommende læger i Region Sjælland, netop ved at de har en større del af deres afsluttende uddannelsesforløb. Det gør det mere interessant at bosætte sig i området – og også efterfølgende at tage et job, lyder det fra Jens Stenbæk og fortsætter:

- Det er det, der er mønstret, når vi kigger rundt i landet.