Studerende er positivt stemte over for ny lægeuddannelse på Sjælland

Selvom de praktiske detaljer ikke helt er på plads, er formanden for FADL optimistisk omkring den kommende lægeuddannelse i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag morgen meddelte regionsformand Jens Stenbæk, at en ny lægeuddannelse er på vej til Region Sjælland som led i budgetforliget.

Den beslutning er formanden for Foreningen for Danske Lægestuderende i København, FADL, positivt stemt over for.

- Vi synes jo, det er interessant, når der er nogle, der vil investere i lægeuddannelsen – og det er ligegyldigt, hvor det er henne i landet. Det, man skal have for øje, er, at man skal sikre kvaliteten på den nye uddannelse, siger formanden Mads Helsted.

Ikke nyt at skulle ud i Region Sjælland

Bag aftalen står alle partier i regionsrådet, bortset fra Liberal Alliance og Enhedslisten. Beslutningen indebærer, at der oprettes en kandidatuddannelse til læger som en satellitafdeling til Københavns Universitet.

Hvad den kommende afdeling i Region Sjælland ellers kommer til at betyde for de studerende, er imidlertid ikke på plads endnu. Det er også noget, som Mads Helsted hæfter sig ved og understreger, at hele projektet stadig er lidt uklart.

Ifølge formanden lader det ikke til, at beslutningen fører så meget nyt med sig. Som en del af uddannelsen bliver de studerende nemlig sendt på praktikophold på forskellige hospitaler i Region Sjælland.

- Det er ikke fremmed for os at skulle ud i Region Sjælland, for det er noget, vi gør i forvejen som led i vores praktik. Det er lidt spændende, men på samme tid heller ikke helt tydeligt for os endnu, hvad initiativet kommer til at betyde, siger Mads Helsted.

Skal foregå frivilligt

Regionsformanden forklarer, at den nye uddannelse bliver placeret omkring Sjællands Universitetshospital i Køge. Der er ikke tale om en helt ny lægeuddannelse, men derimod en form for satellitafdeling, hvor en del af de studerendes undervisning stadig vil foregå i København, mens den anden del kommer til at foregå i Køge eller på øvrige hospitaler i Region Sjælland.

Selvom de studerende i København i forvejen er vant til at være i praktik i Region Sjælland, håber formanden, at det nye tiltag kommer til at foregå frivilligt blandt de studerende – ellers kan målet om at få flere læger til at bosætte sig i regionen give bagslag.

- Det vigtigste for os er, at den kommende uddannelse kommer til at have en høj kvalitet. Det skal også være fleksibelt og frivilligt for de studerende. Hvis det ikke er frivilligt, kunne vi forestille os, at man måske ikke kommer i mål med regionens ønske om at lokke flere læger til, siger Mads Helsted.