Vaccine-invitationer bliver nu sendt ud til de 12-15-årige

Onsdag kan forældrene til alle 12-15-årige forvente at modtage en invitation, så deres børn nu kan blive vaccineret mod corona, meddeler Region Sjælland.

Nu bliver den sidste gruppe inviteret til at få coronavaccinen. Allerede på fredag kan de første 12-15-årige her i regionen få deres første stik mod corona.

- De bliver sendt ud til forældrene, så inden for 24 timer vil alle forældrene have en besked i deres e-boks om, at børnene kan blive vaccineret, fortæller Søren Wistisen Rasmussen, der er lægefaglig enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen hos Region Sjælland.

quote Forældrene skal give samtykke på stedet, hvor de indvier i, at deres børn må få vaccinen

Søren Wistisen Rasmussen, lægefaglig enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen hos Region Sjælland

Allerede på fredag åbner de op for, at børnene kan blive vaccineret i Holbæk og Slagelse. Lørdag åbner de i Nykøbing Falster, og Næstved følger efter på søndag.

Husk en forældre

Der vil blive oprettet et særligt børnespor til aldersgruppen, og personalet er ved at gøre klar til at modtage den unge gruppe.

- Vores personale bliver torsdag sendt på et kursus med en erfaren børnesygeplejerske, så de ved, hvordan de håndterer denne aldersgruppe. Og så gruppen føler sig tryg, siger Søren Wistisen Rasmussen.

Dertil tilføjer Søren Wistisen Rasmussen, at det er vigtigt, at børnene møder op til vaccinen med en forælder.

- Forældrene skal give samtykke på stedet, hvor de indvilger i, at deres børn må få vaccinen. Så det kan ikke være en pædagog, onkel eller fætter. Det skal være dem, der har forældremyndigheden, fortæller han.

Skulle det alligevel smutte, og bedstemor er taget med, kan vaccinatøren ringe op til forælderen og få samtykke.

Stadig ledige vaccinetider

Region Sjælland oplyser, at det er omkring 40 procent af vaccinetiderne, som endnu ikke er booket. Derfor opfordrer regionen stadigvæk folk til at booke en tid.

Men med den nye gruppe forventer Søren Wistisen Rasmussen, at tiderne vil blive booket.

- Der er 36.000, som nu får en invitation, så nu håber vi, at nogle af tiderne bliver booket.

I løbet af de kommende dage modtager omkring 240.000 børn og unge mellem 12 og 15 år deres invitation til vaccination, oplyser Sundhedsstyrelsen.