100.000 ledige vaccinetider i Region Sjælland: - Se at få booket, så har vi en tid i morgen

Lige nu står Region Sjælland med 100.000 ledige vaccinetider. Derfor opfordrer regionen til, at folk skal booke en tid hurtigst muligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mangler du stadig at blive vaccineret mod Corona? Så opfordrer Region Sjælland nu til, at du går ind og booker din tid.

Regionen har nemlig 100.000 ledige tider til borgere over 15 år over de næste fire uger, som de helst ser, bliver brugt.

- Vi har opgraderet personalet, fordi vi har fået flere vacciner, og de skal helst ikke stå og ikke have noget at lave, siger Søren Wistisen Rasmussen, der er lægefaglig enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen hos Region Sjælland.

quote hvis du booker en tid i dag, kan du få en tid et sted på Sjælland i morgen

Søren Wistisen Rasmussen, lægefaglig enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland

I sidste uge blev alle over 16 år inviteret til at få coronavaccinen, hvilket var tidligere end planlagt. Danmark har nemlig været på storindkøb i Rumænien. 

Derfor har Region Sjælland modtaget 240.000 ekstra vacciner, og nu står regionen derfor med tider, som endnu ikke er booket.

- Det kan være, vi ikke har ledige tider alle steder i regionen. Men hvis du booker en tid i dag, kan du få en tid et sted på Sjælland i morgen, fortæller Søren Wistisen Rasmussen.

Kan ikke overholde vaccineplanen

Det er 40 procent af de oprettede tider, som endnu ikke er booket. Det kan have konsekvenser for vaccineplanen, hvis ikke det ændrer sig. 

Læs også
Region Sjælland klar til at vaccinere unge på 12 til 15 år
Læs også
Region Sjælland klar til at vaccinere unge på 12 til 15 år

- Vi bliver ikke færdige til tiden, hvis ikke tiderne bliver booket. Og så har vi også en delta-variant, der truer i baggrunden, siger Søren Wistisen Rasmussen.

Stor tilslutning til vaccine

Der har ellers været stor tilslutning til at blive vaccineret. Derfor er det uvist, hvad der er skyld i de ledige tider.

- Der kan være mange årsager til det. Folk er på ferie. Det har været godt vejr, siger Søren Wistisen Rasmussen og tilføjer:

- I tirsdags inviterede vi alle mellem 30-34 år, og det kom jo hurtigere end forventet, så det kan også være en årsag.

Fredag har 65.6 procent i Region Sjælland fået første stik, og 43.4 procent er færdigvaccineret. Dermed er Region Sjælland den region, der er længst i vaccineplanen.


Nyhedsoverblik