Universitetshospital udvider - skal styrke diabetescenter og lægeuddannelsen

Et nyt byggeri skal styrke Steno Diabetes Center Sjælland og lægeuddannelsen og gøre klar til flere lægestuderende i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er godt nyt til forskning, lægestuderende og diabetespatienter i Region Sjælland.

Regionsrådet i Region Sjælland har godkendt opførelsen af en ny forskningsenhed under Steno Diabetes Center Sjælland og flere lokaler til de lægestuderende på kandidatuddannelsen i medicin på Sjællands Universitetshospital i Køge.

quote Vi skal forske i diabetes og følgesygdomme til glæde for patienterne

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Vi skal forske i diabetes og følgesygdomme til glæde for patienterne, og så håber vi, at fremtidens forskere kan findes blandt de studerende på vores lægeuddannelse. Det giver en god kobling mellem forskning, uddannelse og patientbehandling, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.

Ny lægeuddannelse er en succes

Ansøgningerne til det nye Region Sjælland-spor på lægeuddannelsen i samarbejde med Københavns Universitet er så mange, at Region Sjælland nu gør klar til en mulig fordobling af antallet af studerende – og det kræver mere plads.

- Lægeuddannelsen er en succes og en vigtig indsats for at sikre fremtidens lægedækning i Region Sjælland. Derfor ønsker vi, at endnu flere fremover vil kunne læse medicin i vores region. Nu styrker vi både faciliteterne til en mulig udvidelse af uddannelsen og regionens forskning på én gang, siger Heino Knudsen.

Lisa Schrader
Læs også
Ny lægeuddannelse i Region Sjælland - nu er den første færdig med kandidatspecialet i Holbæk
Lisa Schrader
Læs også
Ny lægeuddannelse i Region Sjælland - nu er den første færdig med kandidatspecialet i Holbæk

Region Sjælland finansierer de fysiske rammer for uddannelsen af op til 300 lægestuderende, mens forskningsenheden finansieres af Novo Nordisk Fonden. Pengene fra fonden er en del af de 835,4 millioner kroner, som Novo Nordisk Fonden gav i 2018 til at styrke regionens diabetesindsats over en 10 årig periode.

quote Lægeuddannelsen er en succes og en vigtig indsats for at sikre fremtidens lægedækning i Region Sjælland

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

Løft for hele regionen

Den kommende forskningsenhed på Sjællands Universitetshospital i Køge vil sammen med resten af Steno Diabetes Center Sjælland, der er på alle regionens sygehuse, give et løft til regionens cirka 45.000 personer med diabetes med en øget fokuseret forskningsindsats og et bedre og bredere behandlingstilbud.

- Det nye byggeri placeres i forlængelse af den allerede opførte vidensbygning på Sjællands Universitetshospital. Det giver en optimal sammenhæng med de øvrige uddannelses- og forskningsaktiviteter, som sammen med behandlingen af patienterne udgør fundamentet i universitetshospitalet, siger Helle Gaub, projektdirektør for byggeriet.

Den kommende bygning bygges i fem plan med fælles indgang. Steno Diabetes Center placeres i de to nederste etager, mens lægeuddannelsen vil være på de tre øverste etager.