Ny lægeuddannelse i Region Sjælland - nu er den første færdig med kandidatspecialet i Holbæk

Lisa Schrader er den første lægestuderende, der er blevet færdig med kandidatspecialet på Holbæk Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Clock30. nov 2020, kl. 14:52
Tidligere fremgik det, at Lisa Schrader er den første medicinstuderende i hele Region Sjælland, der er uddannet. Det er en fejl. Lisa Schrader er den første fra Holbæk Sygehus, der er uddannet.

Hvordan fjerner man en byld i bagdelen med en kanal til endetarmen, en anal fistel, uden at ødelægge lukkemuskulaturen?

En forsimplet forklaring lyder, at en kirurg trækker en snor igennem kanalen og lader snor og byld følges ad ud af kroppen. Kroppen afstøder nemlig af sig selv fremmedlegemer inklusive sådan en snor.

Medicinstuderende Lisa Schrader har skrevet kandidatspeciale om den behandlingsmetode, og hvordan de har hjulpet godt 40 patienter på Holbæk Sygehus. Specialet har hun lavet på Kirurgisk Afdeling på Holbæk Sygehus.

Hun har været indskrevet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og har herfra søgt ind Region Sjælland-sporet, hvor man har mulighed for at læse sin kandidat i medicin i regionen. 

Uddannelsen er en del af målet med at øge optaget på medicinstudiet og bringe flere læger til Region Sjælland.

Lisa Schrader er den første kandidatstuderende fra Holbæk Sygehus, der bliver færdig med kandidatspecialet på Holbæk Sygehus.

quote Jeg havde et tæt samarbejde med mine vejledere og var på intet tidspunkt overladt til mig selv

Lisa Schrader, medicinstuderende og nu uddannet på Holbæk Sygehus

Hun valgte Region Sjælland, fordi der er tid til den studerende.

- Jeg havde et tæt samarbejde med mine vejledere og var på intet tidspunkt overladt til mig selv. De brugte meget tid på mig, og jeg fik altid svar på mine mails, siger Lisa Schrader.

Mindre sygehuse værdsætter studerende

En af de helt afgørende årsager til, at Lisa Schrader valgte at tage de sidste år af sin kandidatuddannelse på Region Sjællandsporet er den sikkerhed, tryghed og genkendelighed, der ligger i at være på det samme sygehus og et fast hold af medstuderende.

- Sygehusene i Region Sjælland er mindre end i hovedstaden, du kan ofte få hands-on, fordi der bare er færre om buddet. Det hele er mindre, du bliver genkendt på gangen. Alt i alt føler du dig meget velkommen og værdsat som studerende, siger Lisa Schrader.

FAKTA:

Under arbejdet med kandidatspecialet var hun knyttet til forskningsgruppen på Kirurgisk Afdeling på Holbæk Sygehus.

- Det var en fornøjelse med Lisa. Hun er meget dygtigt og meget selvstændig, siger forskningslektor Birgitte Brandstrup, der var vejleder for Lisa Schrader.

Skriver artikel til Proktologisk tidsskrift

Lisa Schrader fik 12 for sit speciale.

Den undersøgelse, som Lisa Schrader har lavet i sit kandidatspeciale, viser, at behandlingen for anale fistler på Holbæk Sygehus er bedre end eller på højde med de internationale publicerede standarder. Undersøgelsen viser også, at langt de fleste patienter, der er behandlet med snor-metoden, næsten ingen gener har under og efter behandlingen, og deres livskvalitet forbedres.

Næste skridt for Lisa Schrader er at skrive en videnskabelig artikel til et proktologisk tidsskrift ud fra kandidatspecialet.

Sidste år blev 18 medicinstuderende færdige som læger på Sjællands Universitetshospital. 

Opdatering
Clock02. dec 2020, kl. 08:05
Tidligere fremgik det af artiklen, at Lisa Schrader er den første kandidat, der er blevet færdig i Region Sjælland. Dette er ikke korrekt. Hun er den første, der er blevet færdig med kandidatspecialet på Holbæk Sygehus.