Studieoptag: Her er der stadig ledige pladser i Region Sjælland

Kom du ikke ind på drømmestudiet i denne omgang, så kan du her få et overblik over, hvor der stadig er ledige pladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Region Sjælland er der 51 udannelser, der endnu ikke er fyldt op. Endnu færre er der i Region Hovedstaden, hvor der kun er 46 uddannelser, som stadig står tomme.

Flest uddannelser med ledige pladser er i Jylland. Midtjylland er den region i landet, der har flest uddannelser med ledige stole i undervisningslokalerne. Her er der ledige pladser 114 steder.

I regionen er det særligt professionsbacheloruddannelserne på det tekniske område, som ikke er fyldt op. Der er dog også ledige studiepladser på uddannelser på det pædagogiske område - for eksempel på pædagogstudiet i Ikast.

Efter Midtjylland følger Region Syddanmark med 104 udbud med plads til flere studerende, mens tallet i Nordjylland er 58.

Flere end sidste år får afslag

Mens rekordmange kan glæde sig over, at de er kommet ind på deres drømmeuddannelse natten til tirsdag, må over 10.000 kvalificerede ansøgere notere sig et afslag – en stigning på 27 procent fra sidste år. Det er en markant stigning fra sidste år, oplyser Ritzau på baggrund af tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Der er dog stadig ledige studiepladser at få - også her i regionen. Her følger en oversigt over, hvilke uddannelser i vores sendeområde, der stadig har ledige pladser (vær opmærksom på, at dette er en liste over TV2 ØST's sendeområde og ikke hele  Region Sjælland. Derfor er Køge og Roskilde ikke på listen her).

Sjællands Erhvervsakademi

Professionshøjskolen Absalon

SDU i Slagelse

Vigtige datoer ifm. optaget til de videregående uddannelser