Socialdemokratisk regionsrådsformand: - Vi ønskede ikke at genoptage sag om placering af sygehusvaskeri

Socialdemokratiet havde helst holdt fast i den beslutning, der allerede er taget, lyder det fra partiets regionsrådsformand, Heino Knudsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter et flere timer langt regionsrådsmøde mandag aften står det klart, at sagen om placeringen af et nyt sygehusvaskeri til 60 millioner kroner skal gå om. Samtidig skal driften af vaskeriet gøres grøn.

Et flertal på 20 stemmer imod 19 har nemlig besluttet at skrotte den tidligere beslutning om at placere vaskeriet i Tornved i udkanten af Jyderup.

quote Vi synes, at vi skal holde fast i den beslutning, vi har taget, og få det oplæg i april måned

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

Det var de konservative, der havde stillet forslaget, og det valgte politikerne fra partierne Venstre, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti at bakke op om. Det er dog ganske usædvanligt, at politikerne åbner en sag, som de tidligere har truffet en beslutning om, og det er blandt andet Socialdemokratiet imod.

- Fra Socialdemokratiets side ønsker vi ikke at genoptage sagen. Vi synes, vi skal holde fast i den beslutning, vi har taget, og få det oplæg i april. Det skylder vi borgerne, når vi har været igennem sådan et langt sagsforløb, fortæller regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Nye placeringer i spil

Sagen om et nyt sygehusvaskeri startede den 6. juni 2018, hvor det gamle sygehusvaskeri på Holbæk Sygehus udbrændte sammen med en stor del af regionens linned. Derfor skulle der bygges et nyt vaskeri, og efter et langt tilløb lagde politikerne sig fast på en grund i Tornved – blandt andet fordi der kunne føres naturgas ud til grunden.

Siden er det dog kommet frem, at vaskeriet kan drives uden brug af gas, der er kommet oplysninger om alvorlig jordforurening på den udsete byggegrund, og der er planer om at benytte en del af grunden til en kommende indfaldsvej til Jyderup. Det er på baggrund af disse oplysninger, at sagen nu skal gå om.

På trods af, at der kun var snævert flertal for, at selve sagen skulle gå om, blev regionsrådet dog efterfølgende enige om fem forskellige placeringer til det nye vaskeri, som nu skal undersøges nærmere. Ud over den tidligere udpegede placering i Tornved skal også Holbæk, Svinninge, Svebølle og Vig undersøges.

- Når det ikke kunne lade sig gøre (at lade sagen fortsætte, red.), så er jeg tilfreds med, at vi nu har landet en model, hvor vi kigger på fem områder for at finde en endelig løsning, siger Heino Knudsen (S).

Efter nedbrændingen af det gamle sygehusvaskeri har Region Sjælland fået 60,5 millioner kroner fra deres forsikringsselskab. Det er disse penge, som regionen nu vil bruge til et nyt vaskeri.