Region Sjælland uddeler bonus på op til 12.000 kroner til sygehuspersonale

I alt 194 millioner kroner er på vej til personalet i Region Sjælland. Bonusserne skal gå til fastholdelse og belønning for ekstra indsats.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

10.000 ansatte på sygehusene i Region Sjælland kan se frem til lidt ekstra i lønningsposen i de kommende måneder. Det er resultatet af Region Sjællands fordeling af Folketingets coronavinterpakke, som lyder på 154 millioner kroner.

Det svarer til, at omkring halvdelen af de ansatte i Region Sjælland får glæde af vinterpakken.

Regionens forretningsudvalg har prioriteret, at pengene fra vinterpakken i Region Sjælland går til løn, som understøtter, at der kommer mere aktivitet på sygehusene og til fastholdelse af medarbejderne, fremgår det af en pressemeddelelse.

quote Vi har prioriteret de områder, som trækker de største veksler i øjeblikket

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand, Region Sjælland

Aftalen indeholder to elementer. En bonus, der skal sikre fastholdelse, og en bonus for at honorere ekstraarbejde i den pressede situation.

- Vi er glade for, at vi sammen med de faglige organisationer er nået frem til en aftale. Det skal være med til at anerkende den kæmpe indsats, som vores dygtige personale yder, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland og tilføjer:

- Vi har prioriteret de områder, som trækker de største veksler i øjeblikket, og der hvor vi har et særligt behov for at kunne fastholde vores uvurderlige medarbejdere. Vi håber, at vinterpakken kan være endnu et godt redskab til at bringe os alle sammen bedst muligt gennem vinteren og covid-19 pandemien.

Fastholdelsesbonussen udbetales af to omgange. Bonussen gives ud fra to satser på henholdsvis 12.000 kroner og 8.000 kroner afhængig af, hvilket afsnit medarbejderen er ansat på.

Bonussen for ekstraarbejde honoreres i forhold til præsteret ekstraarbejde.

12.000 kroner i bonus

Forretningsudvalget har prioriteret ekstra lønkroner til: De døgndækkede sengeafsnit, uanset speciale, hvor der er aften-, nat- og weekendvagter, akutafdelingerne samt anæstesi-, operationsgange, opvågning og intensivafsnittene.

Herudover tildeles pengene også til en række understøttende funktioner. Det er for eksempel afdelinger som Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, der blandt andet analyserer prøver for covid-19, samt dele af servicepersonalet.

- Områderne er dem, hvor regionen har størst behov for en ekstraordinær indsats nu og i den kommende tid, og hvor det er vigtigt at fastholde og tiltrække medarbejdere for at få vagtplanerne til at hænge sammen, skriver regionen i en meddelelse.

Læs også
Region Sjælland giver millioner til presset personale
Læs også
Region Sjælland giver millioner til presset personale

I tillæg til de 154 millioner kroner fra coronavinterpakken har regionsrådet i Region Sjælland allerede sat 40 millioner kroner af til personale på medicinske sengeafsnit og akutafdelingerne i hele regionen.

- Alle ansatte i Region Sjælland gør et kæmpe arbejde og er uundværlige i den situation vi står i. Vi har i denne forhandling været nødt til at prioritere udvalgte områder, siger Heino Knudsen og tilføjer:

- Vi har derudover reserveret en mindre pulje, der kan fordeles til de områder, der ikke bliver omfattet af vinterpakken. Dem har vi ikke glemt, og vi er i en situation, hvor alle medarbejdere bidrager til at få tingene til at hænge sammen i vores sundhedsvæsen.

Pengene er fordelt på baggrund af en aftale mellem Region Sjælland og de faglige organisationer og gælder for perioden 1. december 2021 til 31. marts 2022 – fire måneder i alt.Nyhedsoverblik