Region Sjælland giver millioner til presset personale

Regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at styrke sygehusene med 40 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er ekstra penge på vej til plejepersonalet på regionens sygehuse. 

Som ventet besluttede regionsrådet i Region Sjælland nemlig at bevilge 40 millioner kroner til plejepersonale på sygehusene. Af de 40 millioner kroner går 30 millioner kroner til lokalløn til plejepersonalet.

quote Det er afgørende, at patienterne også fremover får en god og sikker behandling

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse. 

Et af formålene med den nye pakke er at tiltrække ekstra plejepersonale til afdelingerne. Sygehusene i Region Sjælland er udfordret af mange patienter og samtidig mangel på plejepersonale. Særligt de medicinske sengeafsnit og akutafdelingerne er hårdt ramt, oplyser regionen.

Flere millioner til mere i løn

15 millioner kroner skal bruges på engangstillæg til medarbejderne, mens 15 millioner skal bruges til varige lønløft til medarbejderne.

De sidste 10 millioner kroner i ordningen skal bruges til at frigøre klinisk personale for administrativt arbejde.

- Det er afgørende, at patienterne også fremover får en god og sikker behandling. De 30 millioner kroner skal bruges på lokalløn og være med til at fastholde vores gode medarbejdere, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, i pressemeddelelsen.

Ifølge formanden for Regionsrådet bliver der derudover også gjort indsatser for at sænke arbejdspresset og gøre det mere attraktivt at arbejde på regionens sygehuse.

Beslutningen er truffet uafhængigt af aftalen om en corona-vinterpakke på finansloven med hjælp til det pressede sygehusvæsen.

Her er udmøntningen endnu ikke besluttet, oplyste Heino Knudsen mandag til TV2 ØST.