Region Sjælland kan nu sende patienter til Fyn og Jylland

Medicinske patienter fra sjællandske sygehuse kan efter ny aftale blive sendt til Region Syddanmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af indlagte patienter med corona i Region Sjælland er så højt, at der er behov for at sende andre typer af patienter til andre sygehuse.

Nu har Region Sjælland og Region Syddanmark indgået en aftale om, at sygehuse i Region Syddanmark stiller op til 15 sengepladser til rådighed til medicinske patienter. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Patienterne vil fortrinsvis komme fra Vestsjælland.

- Jeg er glad for, at Region Syddanmark kan aflaste vores sygehuse, hvor vi i høj grad er nødt til at samle kræfterne om de mange covid-ramte patienter, siger regionsrådsformanden i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), i pressemeddelelsen.

Intensivpatienter kan også blive sendt til Syddanmark

I Region Syddanmark vil man også være klar til at modtage enkelte sjællandske patienter, der kræver indlæggelse på en intensiv afdeling, hvis behovet opstår.

quote Vi står i en helt ekstraordinær situation, der udfordrer os alle, og derfor skal vi naturligvis hjælpe hinanden på tværs af regionsgrænserne

Stephanie Lose (V), regionsrådsformand, Region Syddanmark.

- Jeg er godt klar over, at det kan føles langt væk for de berørte patienter, men jeg håber, at patienter og pårørende har forståelse for den helt ekstraordinære situation, siger Heino Knudsen.

Region Syddanmark bistår i forvejen Region Sjælland med operationer af især kræftpatienter.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, der udfordrer os alle, og derfor skal vi naturligvis hjælpe hinanden på tværs af regionsgrænserne, når det er muligt. Der er også i Region Syddanmark et stort tryk på sygehusene, men vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe de regioner, der er hårdest ramt af corona-pandemien, siger Region Syddanmarks regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Andre sygehuse hjælper også til

Region Sjælland har i forvejen indgået aftaler med Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund og med de 17 lokale kommuner om at stille sengepladser og plejepersonale til medicinske patienter til rådighed.

Regionens beredskabsplan åbner også mulighed for at indgå aftaler om assistance fra Sclerosehospitalet i Haslev og Sano i Skælskør.

På epilepsihospitalet i Dianalund modtog man de første patienter fra regionens sygehuse den 7. januar.