Epilepsihospital er klar til at modtage patienter fra Region Sjælland

Antallet af coronapatienter på Region Sjællands hospitaler er nu så højt, at epilepsihospitalet Filadelfia må træde til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hospitalerne i Region Sjælland er pressede. 

I alt er 164 personer med corona indlagt på regionens hospitaler, og det betyder, at  epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund nu må stille ekstra sengepladser til rådighed. 

Torsdag modtager Filadelfia de første fem patienter fra Region Sjælland.

De patienter, der vil blive indlagt på epilepsihospitalet, er almindelige medicinske patienter, som ikke er smittet med coronavirus. I stedet kan der blive tale om patienter, der for eksempel lider af lungesygdommen KOL.

- Det er nogle patienter, som er stabile, fortæller ledende sygeplejerske Signe Madsen.

- Udgangspunktet er, at patienterne, der kommer her, er så tæt på at blive udskrevet, at vi ikke forventer, at der skal ske en masse ting med dem, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

22 senge står i første omgang til rådighed på Filadelfia.
22 senge står i første omgang til rådighed på Filadelfia. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

På Filadelfia har personalet gjort en afdeling klar til de nye patienter og har flyttet epilepsipatienter ind på andre afdelinger.

Rammer andre patienter - indlæggelser aflyst

Patienterne, der nu skal tilbringe noget af deres indlæggelse på epilepsihospitalet, kommer fra sygehuse i hele regionen, fortæller Mads Ravnborg, der er sundhedsfaglig direktør på Filadelfia.

- Vi går fra at behandle epilepsipatienter til at behandle et bredt udvalg af medicinske sygdomme. Det er vi bestemt ikke vant til, men vi er alle sammen skolede i at have med den her type patienter at gøre i én eller anden grad tidligere, og det gør, at det jo ikke er totalt fremmed for os, siger han.

quote Vi føler, at det er helt naturligt, når vi har muligheden, at vi er med til at løfte den her opgave

Mads Ravnborg, sundhedsfaglig direktør, Filadelfia.

- Den største udfordring er en mental omstilling, og den udfordring det giver personalet pludselig at skulle lave noget nyt, siger Mads Ravnborg.

Han fortæller, at man på Filadelfia har været nødt til at aflyse flere indlæggelser, så der kan være plads til de patienter, der kommer til fra regionens hospitaler.

- Det rammer alle vores patienter, som er epilepsipatienter fra hele landet, og som vi må skuffe med, at deres indlæggelse ikke bliver lige nu, forklarer han.

- Det er klart, er der nogle af vores egne patienter, der har behov for indlæggelse her og nu, så bliver det selvfølgelig hos os og ikke på et regionshospital, siger han.

22 senge står i første omgang til rådighed på Filadelfia, fortæller Mads Ravnborg, sundhedsfaglig direktør, der er glad for at kunne hjælpe, når der nu er behov for det.

Mads Ravnborg, sundhedsfaglig direktør på Filadelfia, er i fuld gang med at gøre klar til en ny type patienter.


- Vi føler, at det er helt naturligt, når vi har muligheden, at vi er med til at løfte den her opgave, siger han.

- Vi er her så længe, der er behov for det.

Fredag vil yderligere fem patienter blive indlagt på Filadelfia, og også mandag vil der blive indlagt fem patienter.

Læs også
63 blev smittet på plejehjem - spredning ser ud til at være bremset
Læs også
63 blev smittet på plejehjem - spredning ser ud til at være bremset

Det vil fortsat være læger fra Region Sjælland, der har behandlingsansvaret for de patienter, der flyttes fa regionens hospitaler til Filadelfia.

Hvor længe epilepsihospitalet skal bistå sygehusene, afhænger af udviklingen i corona-situationen, oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.  


Nyhedsoverblik