Epilepsihospital aflaster pressede sygehuse på Sjælland

Det selvejende hospital med epilepsipatienter i Dianalund stiller et sengeafsnit til rådighed for Region Sjælland, der er hårdt presset af corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund træder for tredje gang til for at hjælpe sygehusene i Region Sjælland, der er presset af mange coronapatienter.

quote Det er et stort problem, hvis Region Sjællands sygehuse bliver udfordret så meget, at det går ud over den akutte indsats

Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, administrerende direktør ved Filadelfia

Hospitalet, der drives af en selvejende organisation, modtager mandag den 6. december de første fire patienter.

Det oplyser Region Sjælland.

Det er medicinske patienter fra især Slagelse Sygehus, som kan indlægges på epilepsihospitalet. Det er også sket tidligere under coronapandemien.

Coronavaccine i Region Nordjylland
Læs også
Her er flest personer smittet og vaccineret
Coronavaccine i Region Nordjylland
Læs også
Her er flest personer smittet og vaccineret

Regionens sygehusene er i øjeblikket presset af den tredje bølge med coronavirus. Derfor er presset så højt, at flertallet af patienter med ikke-hastende aftaler og operationer får deres tid udsat. 

Men det er ikke længere nok.

- Vi oplever, at vi har rigtig mange patienter denne vinter, blandt andet på de medicinske afdelinger. Vi er derfor glade for, at vi gennem et tæt samarbejde med Filadelfia kan hjælpes ad med at sikre pleje og omsorg til vores patienter, siger vicedirektør Charlotte Bøll fra Slagelse Sygehus.

Patienter rammes af aflysninger 

Fra mandag kan de første fire medicinske patienter blive indlagt på Filadelfia. Antallet vil derefter gradvist øges op til i alt 12 patienter frem mod jul. 

Det kan blive aktuelt med flere i det nye år, hvis situationen gør det nødvendigt.

- Vi er gået i sundhedsberedskab sammen med Region Sjælland, og det betyder, at vi stiller et sengeafsnit til rådighed, som kan bruges til regionens patienter. De har det lægelige ansvar, mens vi har ansvar for plejen, siger Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, administrerende direktør ved Filadelfia.

I januar fortalte Mads Ravnborg, sundhedsfaglig direktør på Filadelfia, hvordan personalet gjorde klar til en ny type patienter.

Beslutningen om at inddrage sengeafsnittet kommer dog til at ramme epilepsihospitalets egne patienter.

- Det betyder selvfølgelig, at nogle af vores egne patienter ikke kan benytte det pågældende sengeafsnit. Vi har heldigvis et andet sengeafsnit, vi kan bruge, og så vi resten af året aflyst visse patienter. De får tilbudt en indlæggelse senere i det nye år, og så må vi se, hvordan tiden udvikler sig, siger Jens-Otto Skovgaard Jeppesen og tilføjer:

Læs også
Epilepsihospital er klar til at modtage patienter fra Region Sjælland
Læs også
Epilepsihospital er klar til at modtage patienter fra Region Sjælland

- Covid-19 er svær at få bugt med, og det betyder, at vi alle sammen i sygehusvæsnet er påvirket af det med smitte og så videre. Det er et stort problem, hvis Region Sjællands sygehuse bliver udfordret så meget, at det går ud over den akutte indsats, derfor er vi interesseret i at hjælpe til, og vi synes, det er samfundssind.

Der kommer desuden plejepersonale fra Sclerosehospialet i Haslev for at hjælpe til på Filadelfia. Aftalen gælder i første omgang indtil den 21. december, hvor Filadelfia julelukker.

Epilepsihospitalet har været aktiveret som en del af coronaberedskabet i Region Sjælland i foråret 2020 under første bølge og syv uger i januar og februar 2021 under anden bølge med coronavirus.