Region Sjælland åbner 11 nye vaccinationscentre til særligt sårbare

Fra uge 10 kan særligt sårbare borgere i Region Sjælland blive vaccineret på et vaccinationscenter i egen kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Særligt sårbare borgere i Region Sjælland kan fra næste uge blive vaccineret på et vaccinationscenter i deres egen kommune. Fra uge 10 opretter Region Sjælland nemlig 11 nye vaccinationscentre i hver af de kommuner, der endnu ikke har et fysisk vaccinationstilbud.

quote Her og nu gælder det udelukkende for den gruppe af borgere, der har allermest brug for vaccination tæt på eget hjem

Heino Knudsen (S), Regionsrådsformand, Region Sjælland

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Hidtil har det kun været muligt at blive vaccineret på et vaccinationscenter seks forskellige steder i eller tæt på større byer i regionen. Lang afstand til vaccinen kan dog være en afgørende grund til, at særligt sårbare borgere fravælger at blive vaccineret, fordi det er for besværligt eller uoverskueligt at komme hen til vaccinationstilbuddet. Derfor opretter regionen nu 11 nye vaccinationscentre, der er specifikt målrettet de mennesker, som Sundhedsstyrelsen definerer som gruppe to og tre – det vil sige borgere over 65 år med pleje og hjælp i hjemmet samt borgere over 85 år.

- Her og nu gælder det udelukkende for den gruppe af borgere, der har allermest brug for vaccination tæt på eget hjem. Vi giver dem et særligt tilbud, fordi afstanden til et af de seks eksisterende vaccinationscentre kan være den barriere, der forhindrer vaccination – det vil vi ikke tillade, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.

Vil komme flere til gavn på sigt

Borgerne i gruppe to og tre bliver allerede tilbudt at blive vaccineret ude i kommunerne på plejecentre, sociale institutioner og pop-up vaccinationssteder. Med etableringen af de 11 nye vaccinationscentre vil alle regionens 17 kommuner derudover kunne tilbyde et fast fysisk vaccinationssted, hvor de særligt sårbare kan møde op én dag om ugen og få stikket.

Ifølge Region Sjælland er det planen, at vaccinationscentrene på sigt skal kunne benyttes af langt flere borgere end blot de særligt sårbare ældre.

- Vi ønsker at tilbyde denne nære og lokale løsning til alle borgere, og vi er klar til det, men desværre har vi ikke vacciner nok til det endnu, siger Heino Knudsen.

I første omgang vil pladserne derfor være reserveret til borgerne i gruppe to og tre.

- Vi har netop aftalt med alle 17 kommuner, at vi vil række ud og booke en tid til disse borgere, siger regionsrådsformanden.

Alle de nye vaccinationscentre er etableret og vil åbne inden for tre dage i uge 10. Vaccinationscentrene vil være åbne en dag om ugen for de særligt sårbare, men det er forskelligt fra kommune til kommune, hvilken dag på ugen, det givne vaccinationscenter holder åben. 

De 11 nye vaccinationscentre