Nu kan gravide igen få deres partnere med til scanning i Region Sjælland

Fra torsdag den 11. juni er det igen tilladt at have én pårørende med til ultralydsscanninger og jordemoderkonsultationer i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vordende mødre i Region Sjælland kan nu få ledsagelse af deres partner eller en pårørende, når vejen lægges forbi jordemoderkonsultationen.

Fra og med torsdag den 11. juni er det nemlig igen muligt at have én pårørende med til scanning, lægebesøg eller jordemoderbesøg. Det oplyser Slagelse Sygehus på deres hjemmeside.

quote Vi har hele vejen igennem valgt at holde os til Sundhedsstyrelsens retningslinjer

Trine Lind, Ledende Chefjordemoder på Slagelse Sygehus

- Vi har hele vejen igennem valgt at holde os til Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og derfor åbner vi nu op for, at man kan have én pårørende med, uddyber Trine Lind, Ledende Chefjordemoder på Slagelse Sygehus til TV2 ØST.

Jordemoder på Slagelse Sygehus
Læs også
Coronavirus rammer gravide - nu får de fødselsforberedelse hjemme fra stuen
Jordemoder på Slagelse Sygehus
Læs også
Coronavirus rammer gravide - nu får de fødselsforberedelse hjemme fra stuen

På Region Hovedstadens hospitaler har det været muligt at få sin partner med til ultralydsscanninger siden den 12. maj, hvis hospitalerne selv vurderede, at de kunne håndtere de ekstra gæster forsvarligt. Det er dog først nu, at man har samme mulighed i Region Sjælland.  

- Vi drøftede det også på daværende tidspunkt og fik selvfølgelig rigtig mange henvendelser fra kommende fædre og familier, fordi det jo var uklart, når man må noget ét sted, som man ikke må et andet sted. Men vi har ikke kunne gøre andet end at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, siger hun. 

Lemper på restriktionerne

Tirsdag oplyste Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse, at der fra og med torsdag den 11. juni lempes på de besøgsrestriktioner, der under coronakrisen har været pålagt plejesektoren samt sygehus- og psykiatriområdet.

I forhold til sygehusene betyder det, at en besøgsperson nu igen får lov at ledsage en patient til behandling, undersøgelse eller samtale, mens patienten er indlagt. Det samme gælder ved ambulant behandling, undersøgelse eller samtale, som det er tilfældet ved eksempelvis jordemoderkonsultationer og ultralydsscanninger.

quote Jeg synes, det er helt relevant, at man nu åbner op for, at man kan have en pårørende med

Trine Lind, Ledende Chefjordemoder på Slagelse Sygehus

- Jeg synes, det er helt relevant, at man nu åbner op for, at man kan have en pårørende med. Vi er rigtig glade for at få fædrene med igen, for det er jo ikke kun kvindens projekt, det er et familieprojekt, fortæller Trine Lind.

Lettede forældre

I løbet af den første dag med de nye retningslinjer har der allerede været mange par til enten scanning eller jordemoderkonsultation på Slagelse Sygehus. Trine Lind skønner, at der vil være afholdt mellem 30 og 50 konsultationer med pårørende, når dagen er omme.

- De er rigtig glade for at være med, det er den tilbagemelding, vi får. Det har jo været frustrerende for familierne ikke at kunne være sammen i det særlige øjeblik, som det er at kunne støtte hinanden til en scanning eller en jordemoderkonsultation, fortæller hun.

70449543_10218325848430166_5740022150979387392_n.jpg
Læs også
Sygehuse aflyser fødselsforberedelser - lokal jordemoder tilbyder telefonisk hjælp
70449543_10218325848430166_5740022150979387392_n.jpg
Læs også
Sygehuse aflyser fødselsforberedelser - lokal jordemoder tilbyder telefonisk hjælp

Og partneren har i den grad også være savnet af jordemødrene. Ifølge Trine Lind udgør partneren nemlig en stor ressource, når et forældrepar deltager i jordemoderkonsultationer.

quote Det er vigtigt, at man følges ad

Trine Lind, Ledende Chefjordemoder på Slagelse Sygehus

- Det er vigtigt, at man følges ad. Vi oplever, at det er nogle forskellige spørgsmål, som den gravide stiller i forhold til, hvad faren stiller. Så det er rigtig fint, at de begge bliver hørt, siger Trine Lind.

Forholdsreglerne gælder stadig

Selvom partneren nu igen får lov at komme med til undersøgelserne, understreger Trine Lind, at der stadig er fokus på de generelle forholdsregler for at forebygge smitte såsom at holde afstand, vaske hænder og spritte af.

Derudover har Slagelse Sygehus besluttet, at den gravide skal gå ind i venteværelset alene, mens den pårørende venter udenfor. Når den gravide kaldes ind til undersøgelse, hentes den pårørende ind for på den måde at undgå trængsel i venteområdet.

Det er ifølge Region Sjælland også muligt igen at tage en pårørende med på de andre hospitaler i regionen, hvor gravide kvinder er tilknyttet. Retninglinjerne for, hvilke konkrete forholdsregler, der gælder for den pårørende, kan dog variere fra hospital til hospital.  


Nyhedsoverblik