Lyntest: Region Sjælland tør ikke love gnidningsløs overgang efter fyring

Borgerne kan ende med at mærke, at de danske regioner i dag fyrede SOS International til at lave kviktest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en stor opgave - men vi er trygge ved Falck. De har prøvet det her før, og de ved, hvad der skal til. Men vi kan ikke love en gnidningsløs overgang, før de er på plads.

Sådan siger Anne Hjortshøj, der er enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, efter det søndag aften kom frem, at de danske regioner stopper samarbejdet med SOS International - kun en uge efter de overtog opgaven med at lave kvik-tests.

quote Det handler grundlæggende om, at vi skal kunne være trygge ved vores leverandør - og det er vi ikke

Anne Hjortshøj, enhedschef, Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland

- Det er ingen hemmelighed, at SOS International har haft mere end svært ved at levere det, de skulle, i forhold til kontrakten. Vi skal kunne have tillid til vores leverandører - og det skal borgerne også, siger hun til TV2 ØST.

Ramt af problemer

SOS International har været ramt af en række sager om hygiejne og datasikkerhed. Disse problemer har ikke som sådan været en del af problemstillingen i Region Sjælland, hvor arbejdet ikke nåede at blive fuldt implementeret - men det handler blandt andet om tillid til at opgaverne bliver løst, siger hun.

- Det er klart, at baggrunden er en kombination af de ting, der har været omkring SOS International. Og det handler grundlæggende om, at vi skal kunne være trygge ved vores leverandør - og det er vi ikke, siger hun.

Efter opsigelsen er der i stedet lavet en midlertidig aftale med Falck, der tager over på opgaven i næste uge.

Ikke samme steder

Falck var selv indtil forrige uge en af de største leverandører af lyntest i vores område. Det vil dog ikke komme til at foregå på de samme steder som tidligere, siger Anne Hjortshøj.

- Det vil være det samme setup, som SOS havde. Det vil altså ikke være de samme steder som Falck tidligere brugte, siger hun.

Hun oplyser, at Region Sjælland hurtigst muligt vil kontakte kommunerne i regionen og de virksomheder, som regionen har viderehenvist til SOS International for at få lavet kviktest. En del aftaler vil dog efter alt at dømme blive aflyst som følge af overgangen, siger hun.

Det kan heller ikke udelukkes, at nogle af SOS’ kviktestcentre vil være lukkede i den kommende uge, oplyser Anne Hjortshøj.

Hun gør opmærksom på, at Region Sjælland har seks testcentre og 11 teststeder, hvor man kan få lavet den såkaldte PCR-test i stedet. Regionens testbiler vil også fortsat køre ud til virksomheder og lokalområder, hvor der er konstateret udbrud af covid-19.

FAKTA: