¨

Lars Løkke klar til at skrotte Sundhedsplatformen

Lars Løkke Rasmussen kritiserer det for løb, der førte til indførelsen af Sundhedsplatformen. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Læger og sygeplejersker på de sjællandske sygehuse kan godt begynde at forberede sig på at skulle lære et nyt it-system at kende, hvis en sundhedsreform gennemføres.

Hvis blå blok får magten efter et kommende folketingsvalg, skal vi ikke kun vinke farvel til Region Sjælland og de fire andre regioner. Læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale skal også vinke farvel til det udskældte IT-system Sundhedsplatformen.

Det mere end antydede regeringen på tirsdagens pressemøde, hvor den nye aftale om sundhedsreformen blev fremlagt.

Der er foretaget nogle investeringer, som vi ikke kan smide ud med badevandet, men det har ikke været hensigtsmæssigt

Statsmininster Lars Løkke Rasmussen

Her blev It-systemet Sundhedsplatformen, der bruges på hospitalerne i Region Sjælland og i Region Hovedstaden, nemlig betegnet som ”uhensigtsmæssigt” af Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Ny it-platform på vej

En af opgaverne for det nye sundhedsvæsen er at indføre én it-løsning til hele Danmark. Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen til mødet.

- Danmark er et for lille et land til at have eksempelvis flere it-systemer på sygehusene, sagde statsministeren, og pegede på de mange problemer, som der har været ved indførelsen af Sundhedsplatformen på de sjællandske sygehuse.

Det er meningen, at en fælles indkøbscentral skal stå for at skaffe et nationalt it-system til sygehusene – men statsministeren slog også fast, at det ikke kan gøres hurtigt.

- Man kan lære af historien, men man kan ikke lave den om, sagde Lars Løkke Rasmussen med direkte henvisning til Sundhedsplatformen.

- Der er truffet nogle beslutninger, som vi ikke kan få til at gå væk. Men vi vil udstyre Sundhedsvæsen Danmark, så de kan håndtere så stort et it-projekt. Sådan kan Danmark over tid få et samlet sundheds-it-system på sygehusene, sagde statsministeren.

Flere læger har kritiseret Sundhedplatformen. Se eller gense videoen fra februar her. Artiklen fortsætter under videoen

01:55 Luk video

Ikke hurtigt at udskifte systemer

Lars Løkke rasmussen understregede på pressemødet tirsdag, at der er grænser for, hvor direkte han kan være i sine udmeldinger om sundheds-it. men han sagde samtidig, at der er tale om en kompliceret affære at udskifte systemet, og sagde, at problemerne ikke kunne løses hurtigt.

- Der er foretaget nogle investeringer, som vi ikke kan smide ud med badevandet, men det har ikke været hensigtsmæssigt, sagde statsministeren.

Indkøbsenheden under Sundhedsvæsen Danmark skal også presse priserne på indkøb af øvrigt udstyr til sygehusene – og håbet er, at der vil kunne spares op mod 30 procent ved at øge konkurrencen blandt de forskellige selskaber.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App