Efter en måned med vaccinerne - så mange er nu færdigvaccineret mod corona

Knap 15.000 er blevet vaccineret første og anden gang, viser oversigt fra Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter at have vaccineret i lidt over en måned har tæt på 10.000 sygehusansatte i kritiske funktioner på sygehuse i Region Sjælland fået den første dosis vaccine mod covid-19. 

Tilsvarende har knap 3.100 borgere fået den første dosis vaccine og blot lidt over 800 dosis nummer to.

Det viser en oversigt fra regionen over vaccinerede personer fordelt på de forskellige kategorier, der er i Danmarks vaccinationsindsats. Oversigten er fra den 2. februar.

Helt præcist har 9.260 ansatte modtaget den første dosis, mens 6.484 har modtaget den anden dosis og dermed er færdigvaccineret.

Vaccinationsindsatsen blev skudt i gang den 27. december og havde her fokus på plejehjemsbeboere. Fem personer på udvalgte plejecentre i Danmark blev udvalgt til at få det første stik. I Region Sjælland var det Elsa Madsen på plejecenteret Blomstergården i Slagelse.

Se videoen med Else Madsen, der var en af de første til at blive vaccineret:

I dag er alle plejehjemsbeboere, der har ønsket det, og som regionen har kunnet vaccinere, blevet færdigvaccineret. Det drejer sig om 5.567 personer.

Det oplyser Trine Holgersen, direktør i Det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland.

- Der er en lille gruppe beboere, der har covid, og så må de i henhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer ikke modtage vaccinen anden gang, før 30 dage efter de er symptomfrie, siger hun.

Direktør: Håret i suppen er for få vacciner

Trine Holgersen mener, at vaccinationsindsatsen indtil videre overordnet er forløbet godt.

- Vi har fået vaccineret første og anden gang, efter den plan vi har haft. Håret i suppen er dog, at vi godt kunne have ønsket os flere vacciner.

Vi har været nødt til at prioritere at få givet den anden omgang vaccine til borgere, der har været førstegangsvaccineret, siger hun og henviser til de forsinkelser, der har været fra leverandørerne, og at Danmark har modtaget færre vaccinemængder end først antaget.

- Vi har borgere, der har modtaget brev om, at de kan blive vaccineret. De ved, de er prioriteret, og der er ikke noget, vi hellere vil end at vaccinere dem, men vi kan ikke vaccinere med vacciner, vi ikke har.

Grafik: Lonni Haugaard

Den 10. februar skal Region Sjælland kunne foretage 14.000 vacciner dagligt.

- Det er vi klar til. Men det er først få dage før, vi modtager vaccinerne, at vi ved, hvad den eksakte leverance bliver på. Det er et vilkår, vi må leve med, siger Trine Holgersen.