¨

Det indeholder den nye lægeaftale

Region Sjælland er et af de steder, hvor man kæmper meget med lægemangel.

Samtlige af Folketingets partier er torsdag blevet enige om en ny aftale, der blandt andet skal få flere læger til yderområderne.

Det var en glad, samlet flok, der torsdag morgen mødte pressen på Christiansborg.

Samtlige partiers sundhedsordførere med sundhedsminister Ellen Trane Nørby i spidsen fremlagde nemlig en ny aftale, som skal give bedre lægedækning og blandt andte skaffe læger til for eksempel sygehusene og til de almene praksis.

- Vi er nødt til at tage fat med samme, for det må ikke være sådan, at man i et lille land som Danmark ikke kan regne med at have adgang til en læge, i det område man bor. Det skaber en utryghed og en ulighed i sundhed på tværs af landet, som simpelthen ikke er rimelig, og den skal vi i fællesskab komme til livs, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Her er, hvad partierne er blevet enige om:

  • At forlænge perioden, hvor regionerne kan drive almene medicinske klinikker, fra fire til seks år i tilfælde af problemer med at skaffe læger. Sundhedsministeren fremsætter et lovforslag i efteråret 2017.
  • At give mulighed for, at alment praktiserende læger kan købe flere ydernumre direkte fra andre praktiserende læger. Sundhedsministeren vil fremsætte et lovforslag i efteråret 2017.
  • At afsætte penge til at give læger i yderområderne mere i løn i en treårig overgangsperiode. Hvor meget lægerne skal have i løn bliver fastsat ved overenskomstforhandlingerne senere på året, men parterne er enige om at afsætte et trecifret millionbeløb.

    Læs også Læger i yderområder skal have mere i løn

    Læs også Kalder minister i samråd: - Få styr på den akutte lægemangel

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App