Kalder minister i samråd: - Få styr på den akutte lægemangel

Der er akut lægemangel på Nykøbing Falster Sygehus. Derfor har Heino Knudsen (S) og Kaare Dybvad (S) kaldt sundhedsminister Sophie Løhde i samråd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver løbet ekstra hurtigt på gangene på Nykøbing Falster Sygehus. Lige nu er der akut mangel på læger, og det betyder, at for eksempel akutte operationer overflyttes til andre sygehuse i regionen.     

Den store mangel på læger har fået spidskandidat til regionsrådet i Region Sjælland Heino Knudsen (S) og folketingsmedlem Kaare Dybvad (S) til at lægge pres på sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

- Syghusene er overordnet set sundhedsministeriets ansvar. Det er Danmark som helhed, der uddanner læger. Det betaler vi alle sammen til – også dem, der betaler skat på Lolland og Falster og Nordvestsjælland. Derfor må man også sørge for, at der er læger til rådighed i det sundhedssystem, vi nu engang har, siger Kaare Dybvad (S) til TV ØST.

Øger uligheden 

Kaare Dybvad og Heino Knudsen er bekymrede for, at lægemanglen øger den sundhedsmæssige ulighed for borgerne i landets sundhedssystem.

- Det er et enormt stort problem, at vi som samfund uddanner læger og har syghuse i hele landet, men reelt ikke kan få nogen læger til Nykøbing Falster Sygehus. Det betyder jo, at man underminerer hele sygehusdækningen, siger Kaare Dybvad.

Problemerne er ikke af ny dato. I januar nedsatte sundhedsministeren et lægedækningsudvalg, der skal komme med løsninger til, hvordan lægedækningen kan blive bedre.