Når man går på restaurant, sætter sig til bords og bestiller mad hos en tjener, der går med bestillingen ud i køkkenet, for at få kokken til at tilberede maden, regner de fleste sikkert med, at det er en uddannet kok og tjener, der er på arbejde.
Men sådan er det ikke nødvendigvis.
En ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det i første kvartal af 2019 ikke var muligt at besætte 80 procent af de opslåede tjenerstillinger med faglærte tjenere i Region Sjælland. Samtidig er 36 procent af stillingsopslagene til kokke ikke blevet besat af en faglært kok.
- Lige nu er det kokke og tjenere, vi mangler. Og det er altid de faglærte, vi mangler. Det er både på elevsiden og dem, der er uddannede selvfølgelig, siger Connie Christensen, der er direktør for Vilcon Hotel og Konferencegård i Slagelse og fortsætter:
Lige nu er det kokke og tjenere, vi mangler. Og det er altid de faglærte, vi mangler
- Det er et problem, vi har haft i mange år. Men det er klart stigende. Jeg vil sige, inden for de seneste tre-fire år er det ligeså langsomt blevet værre og værre. Tidligere brugte vi en måned eller to på at få ansøgere til jobs. Nu kan der gå flere måneder, uden at vi har nogle ansøgninger. Og så må vi løse det på vikarbasis eller med ufaglærte, forklarer Connie Christensen.
25 år som tjener
Stine Harttung har været uddannet tjener i 25 år. Hun forstår ikke, hvorfor der ikke er flere, der vælger faget. Hun kunne ikke forestille sig at arbejde med andet.
- Jeg er vild med det. Jeg ser mange dejlige mennesker hver dag, siger Stine Harttug, der er tjener på Vilcon Hotel og Konferencegård.
Men manglen på faglærte tjenere og kokke er et stort problem ifølge Dansk Erhverv.
- Tjenere, kokke og receptionister er afgørende for, at virksomhederne kan levere den service, som kunderne efterspørger og som de gerne vil betale for. Så det er problemet over alle problemer lige i øjeblikket for hoteller og restauranter, siger Lars Ramme Nielsen, turismechef i Dansk Erhverv.
Han forklarer, at problemet er opstået, fordi Sjælland er blevet et attraktivt område at besøge. Derfor har der været en stor vækst gennem de sidste ti år, og det skaber nu en flaskehals. Og det giver nu problemerne med at skaffe faglært arbejdskraft.
- Der kan være to konsekvenser. Dels må man sige nej til kunder, altså ordrer, og så taber vi alle sammen - både virksomheden og samfundet. Og dels hvis der kommer arbejdskraft, som ikke har de rigtige kvalifikationer, så bliver produktet, servicen dårligere, end den ellers ville være blevet, siger Lars Ramme Nielsen.
Det er problemet over alle problemer lige i øjeblikket for hoteller og restauranter
Hele serviceområdet mangler arbejdskraft
Det er dog ikke kun faglærte tjenere og kokke, som er svært at rekruttere. Her er i Region Sjælland gælder det hele serviceområdet, der også rummer handel, transport og rengøring.
Tal fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at hver tredje sjællandske servicevirksomhed mangler arbejdskraft.
Men inden for hotel- og restaurationsbranchen er der håb at finde i udlandet. For tre uger siden skød hotel- og restaurationsbranchens brancheforening, Horesta, kampagnen Greater Copenhagen i gang. En kampagne, der skal tiltrække faglærte kokke og tjenere fra udlandet. Den kampagne er direktøren for Vilcon Hotel og Konference gået med i.
- Når vi ikke har nok dansk, faglig arbejdskraft, så bliver vi jo nødt til at søge uden for vores grænser, hvor der også er masser af dygtige faglærte, siger Connie Nielsen.