Danmarks bedste kokkeelev hyldet: - Det giver blod på tanden

I weekenden vandt Lasse Zacho Andersen DM i Skills i kokkekategorien. Han kunne i dag lade sig hylde af sine kolleger på Støvlet Katrines Hus i Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Champagneflaskerne var fundet frem og gaven flot pakket ind. Der var mere eller minder gjort klar til en festdag på restaurant Støvlet Katrines Hus i Sorø.

Årsagen var, at restaurantens kokkeelev, 22-årige Lasse Zacho Andersen, i weekenden vandt DM i Skills, danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser. Her dystede han mod flere andre kokke og hev altså sejren hjem i sidste ende.

- Det er rigtig fedt at få den her selvbekræftelse og også få at vide udefra, at man kan et eller andet. Det giver blod på tanden for at blive endnu bedre, siger Lasse Zacho Andersen.

quote Det er rigtig fedt at få den her selvbekræftelse

Lasse Zacho Andersen, landets bedste kokkeelev

Tilbage på arbejde

I dag vendte Lasse Zacho Larsen så tilbage på job, efter han er hjemvendt fra konkurrencen, der blev afholdt i Boxen i Herning. 

Men på trods af transporten, var det en frisk medarbejder, der vendte tilbage. Og det var chefen naturligvis glad for.

- Det er simpelthen bare en drøm, når man har nogle unge mennesker, som simpelthen bare kan deres arbejde, og så gør det på fornem vis, som Lasse har bevist. Jeg kan ikke beskrive det med ord. Jeg er mega stolt, fortæller Lars Mortensen, der ejer Støvlet Katrines Hus.

Lå ikke i kortene

Det med at lave mad har dog ikke altid været en karrievej for Lasse Zacho Andersen.

- Jeg startede på gymnasiet og efter halvandet år fandt jeg ud af, at det boglige fangede mig ikke så meget mere. Så kastede jeg mig ud i det og tog på kokkeskolen og fik læreplads her. Jeg kunne bare mærke fra dag ét af, at det var noget, jeg har lyst til og begyndte at give den gas med det, siger Lasse Zacho Andersen, der til daglig går i skole på ZBC i Slagelse.

Lasse Zacho Andersen fandt hurtigt ud af, at han havde talent for at lave mad.

- Jeg er mere kreativ, end jeg egentlig gik og tænkte. Jeg har altid troet, jeg var lidt firkantet, men når først man får råvarer i hånden og begynder at se på, hvad man kan bruge dem til, og hvad man kan gøre med dem, så faldet det mig ret naturligt.

Om bare en måned er den unge kokkelev færdiguddannet og han har allerede sagt ja til en stilling som souschef på Støvlet Katrines hus, men for ham handler det hele om en ting.

- At lave god mad til mennesker, er det vigtigste for mig. Det er bare at gøre mennesker glade med den mad, jeg laver, siger Lasse Zacho Andersen.


Nyhedsoverblik