Teater klar med ny juleteaterkoncert

Onsdag aften er der premiere på Odsherred Teaters nye juleteaterkoncert, hvor klassiske julesange nyfortolkes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Odsherred Teater er de igen i år klar til at byde julen velkommen med en juleforestilling.

Men dette år er den klassiske forestilling skiftet ud med en juleteaterkoncert, hvor publikum kan høre kendte julehits på nyfortolkede måder med premiere onsdag aften.

- Det her med hele tiden at prøve at udfordre os selv, det at lave nogle nye sange, og det at prøve kræfter med noget nyt, det prøver vi her, fortæller Leiv Arne Kjøllmoen, der er teaterchef og instruktør.

- Det er selvfølgelig meget vigtig for os, at det stadigvæk er god underholdning, og at det stadigvæk på en eller anden måde omhandler julen, og den tid vi er i lige nu.

Teatret har blandt andet pyntet op med alternative juletræer.
Teatret har blandt andet pyntet op med alternative juletræer. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Alternativt juleunivers

Årets juleteaterkoncert hedder Last Christmas. Den foregår i en magisk juletræsplantage, som ikke er pyntet op med traditionelle julepynt, men i stedet er tænkt som et nyt univers.

- Vi har lavet et rum med elementer fra et juletræssalg, så der er juletræsfødder. Men i stedet for at have juletræer, så har vi lavet en stiliseret udgave af et juletræ, som er et grønt rør, der er boret huller i, og så kan der komme lys ud af det, siger kostumedesigner og scenograf Lisbeth Burian.

Læs også
Gods sender lastbiler fyldt med juletræer til krigshærget land
Læs også
Gods sender lastbiler fyldt med juletræer til krigshærget land

I alt bliver der spillet 14 forskellige julenumre under teaterkoncerten, som alle er bearbejdet.

- Det skal jo ikke være en coverforestilling. Vi vil gerne give en undertekst også til sangene. Så derfor kan man for eksempel høre nogen sange, hvor de er lavet om fra mol til dur eller lavet om fra en ballade til noget rock, forklarer Martin Ullitsdahl, der er musiker og arrangør.

- Når man gør det her med en sang, som alle kender, der åbner teksten sig lige pludselig op.

Premiere i aften

Forestillingen har premiere onsdag aften, men i mandags blev der afholdt den første ud af to forpremierer. Her var flere lokale mødt op for at se showet.

I alt bliver der spillet 14 julenumre under koncerten.
I alt bliver der spillet 14 julenumre under koncerten. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

- Den glæder jeg mig til at se, fordi nu har jeg set de andre, og de var da hvert fald fantastiske, lyder det fra Dorte Hoy-Hansen fra Højby Lyng.

- Jeg har været til et par stykker af nogle teaterkoncerter inde i København, og jeg bliver skide glad for, at der også foregår noget heroppe, hvor vi bor, siger Birgit Hæs Møller fra Nykøbing Sjælland.

Teaterkoncerten spiller frem til den 17. december.


Nyhedsoverblik