Tasja fik stjålet sin erstatning efter seksuelt misbrug – nu vil minister ændre loven

Tasja Nielsen fik stjålet den erstatning, hun havde fået for et seksuelt misbrug. Nu vil justitsministeren ændre lovgivningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tasja Nielsen fik 50.000 kroner i erstatning, efter hun i fem år blev udsat for seksuelt misbrug.

Misbruget stod på fra hun var to år gammel, indtil hun fyldte syv år. Pengene, hun fik i erstatning, blev ikke sat ind på en lukket konto, da hun på tidspunktet ikke var myndig. Det betød, at et familiemedlem endte med at bruge Tasja Nielsens erstatning.

Men det vil justitsministeren nu lave om på.

For lovgivningen i dag siger, at det kun er erstatninger på 75.000 kroner eller derover, som bliver sat ind på lukkede konti i sager som Tasja Nielsens.

quote Det er grotesk, at nogen skal udsættes for det. Derfor foreslår jeg nu at ændre loven

Søren Pape Poulsen (K), justitsminister

Derfor har Søren Pape Poulsen (K) i dag sendt et lovforslag i høring. Her vil ministeren indføre et krav om, at godtgørelse for tort, altså hvis man har været udsat for krænkelse som blandt andet seksuelt misbrug, som bliver tilkendt en person under værgemål, skal bestyres af en godkendt bank eller pengeinstitut – uanset beløbets størrelse.

En ulykke historie

Og det er netop Tasja Nielsens sag, der danner baggrund for lovforslaget.

- Tasjas historie er dybt ulykkelig, siger Søren Pape Poulsen.

- De penge, som hun fik som et lille plaster på såret for en forfærdelig oplevelse, blev uberettiget brugt af hendes nærmeste. Det er grotesk, at nogen skal udsættes for det.

- Derfor foreslår jeg nu at ændre loven. For det er helt afgørende, at man som offer for eksempelvis seksuelt misbrug ikke udsættes for endnu et svigt.

Da en socialdemokrat samlede penge ind

Søren Pape Poulsen er ikke den eneste politiker, der har taget Tasja Nielsens sag til sig.

Socialdemokraten Kaare Dybvad gik nemlig også ind i sagen ved at stifte en indsamling på Facebook, hvor han ville samle 50.000 kroner ind til Tasja Nielsen, som hun mistede.

Det endte med, at Kaare Dybvad kunne overrække 71.883 kroner til Tasja Nielsen.

- At der er så mange, der vælger at bakke op om det, synes jeg, er helt igennem fantastisk. Jeg er virkelig rørt over det, lød det fra Tasja Nielsen, da hun fik pengene overrakt.

- Det betyder rigtig meget for mig.