Tasja fik stjålet sin erstatning efter seksuelt misbrug: Nu får hun overrakt over 70.000 kroner

Tasja Nielsen fik stjålet sin erstatning af et familiemedlem efter seksuelt misbrug. I dag fik hun overrakt over 70.000 kroner, som er blevet samlet ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er et helt vildt stort beløb, siger Tasja Nielsen.

Foran hende ligger en seddel, hvor der står 71.883 kroner. Det er summen, som folketingsmedlemmet Kaare Dybvad (S) har samlet ind til hende på Facebook.

For et familiemedlem stjal de 50.000 kroner, Tasja Nielsen fik i erstatning, efter hun var udsat for seksuelt misbrug. Det fik Kaare Dybvad til tasterne på Facebook.

quote At der er så mange, der vælger at bakke op om det, synes jeg, er helt igennem fantastisk

Tasja Nielsen

- At der er så mange, der vælger at bakke op om det, synes jeg, er helt igennem fantastisk. Jeg er virkelig rørt over det, siger Tasja Nielsen. 

- Det betyder rigtig meget for mig.

Tasja Nielsen fortæller, at hun vil bruge pengene på en uddannelse.

Loven skal ændres

Tasja Nielsen blev seksuelt misbrugt i fem år fra hun var to år gammel, og indtil hun fyldte syv år. Det fik hun en erstatning for på 50.000 kroner. Men da hun endnu ikke var myndig, blev pengene ikke indsat på en lukket konto.

For som lovgivningen er i dag, er det kun erstatninger på 75.000 kroner eller derover, som bliver sat ind på lukkede konti i sager som Tasja Nielsens, hvor mindreårige er blevet seksuelt misbrugt.

Det er noget af det, som Tasja Nielsen nu håber, der bliver lavet om på.

- Jeg håber, at det bliver ændret, i forhold til at der ikke skal være en beløbsgrænse. Pengene skal gå til den, som de er berettiget til. Og så at der bliver lavet en mellemparagraf i forhold til straffeloven - det her med at man kan stjæle fra sit eget barn og det går straffrit hen. Og så siger justitsministeren, at man skal søge i statsforvaltningen, hvis man ønsker at bruge barnets formue – at man godt kan undgå det og stadig hæve pengene, at det skal der måske være lidt fokus på, lyder det fra Tasja Nielsen. 

En historie, der gik i hjertet

- Nu mangler vi stadig det vigtigste – at få lavet loven om.

Sådan siger Kaare Dybvad, som i dag kunne overrække hende en ny erstatning.

- Jeg blev meget ramt af den historie. Jeg kunne godt se urimeligheden, og jeg mærkede den meget personligt. Det gik bare i hjertet på mig, siger Kaare Dybvad.

Folketingsmedlemmet startede indsamlingen den 22. maj.