Sommerpakke deler vandene - forlystelsespark kalder den konkurrenceforvridende

Imens nogle af landets turistattraktioner får lov til at lokke gæster til med billetter til halv pris, står blandt andre forlystelsesparker udenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag sendte et flertal i Folketinget en sommerpakke ud med 700 millioner til gavn for en række af landets turistattraktioner.

Men kriterierne for at få del i hjælpepakken, som skal give blandt andre zoologiske haver, cirkusser, og museer mulighed for at sælge billetter til den halve pris, deler vandene.

quote Så er det konkurrenceforvridende, at der er nogen som lige pludselig kan sætte billetprisen ned til det halve

Kåre Dyvekær, direktør, Sommerland Sjælland.

For sommerlande og forlystelsesparker får ingen håndsrækning.

- Vi er en privat virksomhed, som skal tjene vores egne penge. Så er det konkurrenceforvridende, at der er nogen som lige pludselig kan sætte billetprisen ned til det halve, siger Kåre Dyvekær, direktør for Sommerland Sjælland.

- Det skal vi konkurrere med på et tidspunkt, hvor vi i forvejen er bagud og skal løbe rigtig stærkt for at få tingene til at hænge sammen, og det her gør det bare en tand sværere, tilføjer han.

Kåre Dyvekær, direktør Sommerland Sjælland finder regeringens sommerpakke decideret konkurrenceforvridende.
Kåre Dyvekær, direktør Sommerland Sjælland finder regeringens sommerpakke decideret konkurrenceforvridende. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Imens hjælpepakken frustrerer forlystelsesparkerne, er man glade hos Sorø Kunstmuseum, der på linje med spillesteder, teatre, revyer, cirkus, zoologiske anlæg og altså museer får mulighed for at indføre halv pris på entrébilletter.

Halv pris betyder, at en billet til Sorø Kunstmuseum vil koste 40 kroner.

- Jeg blev rigtig glad. Jeg synes, idéen er bragende god, fordi vi vil meget gerne have børnefamilierne ind på museet – vi har sommerferieaktiviteter til børnene – og Danmark har museer, som er kulturskatte, som mange flere bør få øjnene op for, siger direktør for museet, Charlotte Sabroe.

Charlotte Sabroe, direktør, Sorø Kunstmuseum er begejstret for sommerpakken til landets kulturinstitutioner.
Charlotte Sabroe, direktør, Sorø Kunstmuseum er begejstret for sommerpakken til landets kulturinstitutioner. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Minister: Svært at afgrænse kulturlivet

Hos kulturministeren er der ingen hjælp at hente for forlystelsesparkerne. Det er et prioriteringsspørgsmål, siger hun til TV2 ØST.

- Det er svært at lave en afgrænsning på kulturlivet, for det er mange folk – så den afgrænsning, der er lavet her, er de institutioner, som har fået adgang til Kulturministeriets hjælpepakker, siger Joy Mogensen (S) og tilføjer:

- Alt det, vi bruger vores fritid på, er på en eller anden måde er i konkurrence med hinanden. Det her har haft to sigter. Det ene er at redde nogen, der i dén grad er ramt. Det andet fokus er på den kulturelle sektor.

Men hvad er det for en forskel på en forlystelsespark og en zoologisk have, der gør, at den ene ikke kan få tilskud, mens den anden godt kan?

- Jeg kan godt sige hvad forskellen er, men det har ikke været gældende for drøftelserne – det har været at tage udgangspunkt i de institutioner, som har fået adgang til Kulturministeriets hjælpepakker, lyder det fra Joy Mogensen (S).