Sommerpakke sikrer billige færger og et nyt rejsepas

Et politisk flertal er enige om fordelingen af 700 millioner, der skal få danskerne ud i sommerlandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I skolernes sommerferie vil det blive muligt at købe et rejsepas, der for 299 kroner giver fri rejse i otte dage med kollektiv trafik.

Derudover bliver overfarten på danske færger gratis for cyklister og fodgængere i juli.

quote Denne sommer er der brug for, at vi i regeringen hjælper både turistbranchen og de mange danskere, der har fået aflyst deres udenlandsrejse

Benny Engelbrecht (S), transportminister

Det skriver Transportministeriet.

Tiltagene er en del af den politiske sommerpakke på omkring 700 millioner kroner, som regeringen og et flertal i Folketinget fredag er nået til enighed om udmøntningen af.

Sommerpakken skal få danskerne til at rejse rundt i hele landet og bruge kultur- og naturoplevelser over sommeren.

Tilskud skal sikre billigt tog over Storebælt

I pakken afsættes 37,5 millioner kroner til i alt 50.000 af de nye rejsepas. Passet vil give fri transport til DSB’s og Arrivas tog, i lokale busser og lokaltog, i metroen i København og letbanen i Aarhus.

Derudover afsættes 25 millioner kroner, som skal sikre en million af DSB’s Orange-billetter til en pris på maksimalt 99 kroner. Det skal give danskerne mulighed for at rejse billigt med tog på tværs af Storebælt.

- Denne sommer er der brug for, at vi i regeringen hjælper både turistbranchen og de mange danskere, der har fået aflyst deres udenlandsrejse, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

- Samtidig er det en god anledning til at bakke op om den kollektive transport og få passagererne tilbage. Med rejsepasset forener vi disse hensyn.

Som en del af sommerpakken bliver der også højere sommerhusfradrag og halv pris på en række kulturoplevelser.

Det oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde fredag aften.

FAKTA om sommerpakken: