Sommerland slår ny besøgsrekord

For andet år i træk har Sommerland Sjælland rundet 200.000 gæster. Denne gang tidligere end nogensinde før.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Konfettien blev skudt afsted, da årets gæst nummer 200.000 den 11. august trådte ind i forlystelsesparken Sommerland Sjælland. Det var nemlig ny rekord, da parken aldrig før har nået milepælen på 200.000 gæster så tidligt på sæsonen.

- Vi er rigtig glade, siger Kåre Dyvekær, der er direktør for Sommerland Sjælland.

quote Vi er nok blevet hjulpet lidt af, at der har været Corona, og Odsherred i den grad er kommet på landkortet

Kåre Dyvekær, direktør for Sommerland Sjælland

En af årsagerne til succesen er angiveligt, at Sommerland Sjælland ligger i Odsherred, der er den kommune i Danmark, hvor der ligger flest sommerhuse.

- Vi er nok blevet hjulpet lidt af, at der har været Corona, og Odsherred i den grad er kommet på landkortet, da flere bruger deres sommerhuse noget mere, også selvom Corona er sluppet, siger Kåre Dyvekær.

Kåre Dyvekær har igen i år smil på læben, efter parken slog sidste års besøgsrekord.
Kåre Dyvekær har igen i år smil på læben, efter parken slog sidste års besøgsrekord. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Sidste år rundede Sommerland Sjælland også 200.000 gæster - dog først noget senere på måneden. Parken byder gæsterne velkommen til forlystelser som Dyt-Båt-Banen og vandlandet Den Blå Lagune.

- Vi har et godt og stærkt produkt, og over de seneste år har vi fokuseret meget på at være synlige hos børnefamilier, og det er også lykkedes. Når man ser på vores besøgstal, er det over årene steget, siger Kåre Dyvekær.

Til sidst har sommervejret også været godt for parken.

- I år kan vi også sige, at det har været et godt sommerlandsvejr, fordi mange regnbyger er faldet hen ad aftenen. Der har vi simpelthen bare været heldige, siger Kåre Dyvekær.

quote Vi er helt tilbage til, hvor vi var før Corona

Jan Harrit, administrerende direktør i Lalandia

Sommerland Sjælland lancerer normalt nye produkter hvert år, men det er ikke højeste prioriteret for forlystelsesparken

- Vi har fokuseret meget på service. At vores værter, som vi kalder vores medarbejdere heroppe, de yder værtskab og er til stede, samt at vi har god kvalitet i vores produkter og vedligeholder parken, siger kåre Dyvekær.

Besøgstal boomer

Sommerland Sjælland er ikke alene om de flotte besøgstal. Også andre turistattraktioner på Sjælland har oplevet at have gæster på højde med, hvad de havde før Corona i 2019.

- Det har været en rigtig god sommersæson, siger Jesper Milàn, der er museumsinspektør på Geomuseum Faxe.

På Geomusem Faxe havde de i deres to store sommermåneder juni og juli 4.979 gæster i 2019. De kommende to år med Coronasommer havde de i samme måneder 5510 gæster i 2020 og 5091 i 2021. I år har museet 5418 gæster.

- Jeg tror vores nye store flotte udstilling, der hedder Danmarks fossile koralrev, har noget med det at gøre. Den er blevet meget godt modtaget, siger Jesper Milàn.

Læs også
Sommerland slår besøgsrekord trods coronarestriktioner
Læs også
Sommerland slår besøgsrekord trods coronarestriktioner

- Vi kan godt se, at folk generelt bliver længere i udstillingen, end de gjorde før, hvor de typisk brugte en halv time på at se udstillingen før i tiden, så er de der gerne tre kvarter til en time eller mere, fordi børnene ikke er til at rive væk fra den, siger Jesper Milàn.

Lalandia melder om en kanon sæson. De ønsker dog ikke at udlevere tal, for det gør de ikke så gerne, lyder forklaringen.

- Vi er helt tilbage til, hvor vi var før Corona, siger Jan Harrit, der er administrerende direktør i Lalandia.

20170706-173941-L-1600x1067we
Læs også
Nedturen er vendt - BonBon-Land har overskud for første gang i 15 år
20170706-173941-L-1600x1067we
Læs også
Nedturen er vendt - BonBon-Land har overskud for første gang i 15 år

De oplever at travlheden i år strækker sig længere ind i august, fordi der kommer tyske gæster, og fordi nogle booker sig ind i deres huse og skal ned og arbejde på Femern-forbindelsen.

- Vi havde en fin sæson i 2019 og vi har endda flere gæster nu, end vi havde dér. Så vi er helt tilbage der, hvor vi gerne vil være med en meget travl sommer, siger Jan Harrit.

Direktør øjner ny rekord

Efter at have rundet milepælen på 200.000 gæster allerede kan Sommerland Sjælland begynde at drømme om at slå rekord for hele sæsonen. Den nuværende rekord fra 2021 lyder på 234.000 gæster. Hen over weekenden har parken rundet 210.000 gæster.

- Jeg har da siddet og lagt tallene sammen, og hvis vejret vil, og tingene går godt resten af sæsonen, så er vi deropad. Men vi havde også et par store arrangementer i slutningen af sidste år, som blev rykket til efteråret. Vi vil glæde os over, vi har lavet rekord nu her, men jeg vil ikke sætte forventningen op til, at der også skal være rekord for året, siger Kåre Dyvekær.

Årets sæson i Sommerland Sjælland slutter den 11. september, hvor man sidste gang har mulighed for, at tage en tur i svævebanen eller pjaske løs i vandlandet.