Prisbelønnet revy risikerer at lukke efter aflysning af årets forestilling

Fremtiden for Dragsholmrevyen er usikker, efter revydirektøren har valgt at aflyse årets sæson på grund af frygten for smittespredning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver ikke særlig meget at grine af for Dragsholmrevyen denne sommer.

Torsdag 25. juni skulle årets forestilling Råt og Godt have premiere og tiltrække flere tusind gæster i løbet af sæsonen. Men nu har direktør og revyejer Bente Eskesen valgt at aflyse forestillingen af frygt for smittespredning midt i den verserende coronapandemi.

quote Det er et voldsomt pres og ikke særlig sjovt

Bente Eskesen, direktør og ejer af Dragsholmrevyen

- Det var svært at tage den beslutning, men vi vil ikke være med til at starte nogen nye smittekæder. Jeg er bare så ked af, at jeg ikke skal møde vores lille stampublikum i år, så det er virkelig en trist dag, siger Bente Eskesen.

De typiske revygæster hos Dragsholmrevyen er ifølge Bente Eskesen over 45 år – ligesom holdet bag revyen, og derfor vurderer hun, at de vil have større risiko for at blive smittet og hårdt ramt. Men beslutningen har ikke været let for Bente Eskesen.

- Det er vores hjerteblod, og vi knokler med et meget lille budget for den her revy, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Se eller gense portrættet af Bente Eskesen, som TV2 ØST første gang sendte i maj 2018. 

Med de nuværende restriktioner om at tage afstand kunne Dragsholmrevyen kun spille for cirka 35 personer. Normalt har de plads til 120 i salen.

- Men det kunne vi ikke leve af, derfor vil vi nu koncentrere os om at søge de forskellige hjælpepakker, siger Bente Eskesen.

Direktøren er under voldsomt pres

Aflysningen af årets sæson kan nu risikere, at Dragsholmrevyen bliver tvunget til at lukke.

- Den økonomiske side af sagen ser ikke særlig god ud, siger Bente Eskesen.

Kommer Dragsholmrevyen ud på den anden side af coronakrisen?

- Det ved vi faktisk ikke. Nu skal vi se, hvordan hjælpepakkerne kan hjælpe os, så vi ved faktisk ingenting. Lige nu tænker jeg kun en uge frem ad gangen, ellers bliver jeg rigtig ked af det, og det har jeg ikke lyst til at udsætte hverken mig selv eller mine opgivelser for, svarer hun og tilføjer:

- Det er et voldsomt pres og ikke særlig sjovt.

Revyen vil de kommende dage kontakte alle dem, der har købt billetter til den nu aflyste forestilling. Ifølge Bente Eskesen vil de blive tilbudt at få deres penge retur, og hun opfordrer dem ikke til at beholde deres allerede betalte billetter, selvom den rent økonomisk ville være med til at holde hånden under revyen.

Området mister et stort trækplaster

Aflysningen af årets revy betyder samtidig, at områdets restauranter og overnatningssteder går glip af de indtægter, som revygæsterne sommer efter sommer plejer at lægge rundt omkring i Odsherred Kommune.

- Det er rigtig ærgerligt. Vi er i forvejen ramt af festivaler og alle mulig andre spændende aktiviteter hen over sommeren, som også er blevet aflyst, siger Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune.

quote Det er svært for os at gå ind og understøtte den slags private initiativer

Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune

- I alle de år jeg har været borgmester, har Dragsholmrevyen været der, og det er blevet bedre og bedre år for år, og de har spillet for flere og flere mennesker. Derfor mister vi et spændende aktiv i vores sommerhalvår - noget både de fastboende og turisterne kunne nyde godt af. Sammen med alle de andre aflyste eller indskrænket arrangementer betyder det, at vi har et noget amputeret tilbud til folk, tilføjer han.

Borgmester Thomas Adelskov frygter derfor, at revyen lukker på grund af den aflyste sæson.

- Det ville jeg være rigtig ked af. Men Bente (Eskesen red.) er en ualmindeligt kreativ sjæl, og jeg håber og tror, at hun i denne tid har evnen til at finde inspiration i de barokke situationer, som vi kommer ud i - og det må man sige, at 2020 har budt på. Så jeg håber, hun kan bruge det til inspiration, når vi næste år forhåbentlig skal nyde revyen, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jakob Fauerby fra Dragsholmrevyen vandt Årets Revyforfatter i 2019.
Jakob Fauerby fra Dragsholmrevyen vandt Årets Revyforfatter i 2019. Foto: Phillippa Maigaard - TV2 ØST

Vil Odsherred Kommune hjælpe revyen økonomisk, så den er sikker på at overleve til næste sæson?

- Det er svært for os at gå ind og understøtte den slags private initiativer - og der er som sagt også mange andre arrangementer, der lider i disse tider. Vi er ikke en kommune, der har meget guld på kistebunden tværtimod har vi en noget lav kassebeholdning i forhold til vores målsætning, så jeg har svært ved at se, hvordan vi skulle kunne hjælpe og understøtte revyen.

- Men selvfølgelig ønsker jeg dem alt muligt held og lykke, og hvis vi praktisk kan være med til at understøtte noget, så gør vi selvfølgelig også det, svarer Thomas Adelskov.

Sidste år tiltræk revyen cirka 2.500 gæster, som blandt andet kunne opleve numrene Vælgernes Sang og Diktat I, II, III skrevet af Jakob Fauerby. Han vandt efterfølgende prisen som Årets Revyforfatter ved det landsdækkende prisshow Revyernes Revy.

Dragsholm Revyen er ikke den eneste revy, som har besluttet at aflyse årets forestilling. Forleden valgte Nykøbing Falster Revyen at aflyse sin forestilling.