Borgmester kalder aflyst revy for en katastrofe - frygter for kommunens økonomi

Det vil især få alvorlige konsekvenser for hoteller og restauranter, at Nykøbing F. Revyen aflyser årets forestilling, vurderer borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aflysningen af Nykøbing F. Revyen vil få store konsekvenser for Guldborgsund Kommune, forudser borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten.

quote Det er en katastrofe for hele området

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester i Guldborgsund Kommune

- Det er en katastrofe for hele området, at der ikke bliver spillet revy, og at byen og Guldborgsund Kommune som helhed kommer til at lide i meget lang tid - ikke kun mens der bliver spillet revy. For der vil også komme til at mangle en meget stor omsætning rundt omkring i kommunen, som vil kunne ses på de erhvervsdrivendes årsregnskab endnu mere, end coronakrisen ellers ville kunne og sandelig også påvirke ind i 2021, siger han.

Årsagen til aflysningen af den prisvindende revy, som har spillet i Nykøbing Falster sommer efter sommer siden 1912, skyldes den nuværende coronapandemi.

Frygten for smittespredning har gjort det forbudt at forsamle sig i større forsamlinger, og dermed kan revyen ikke gennemføres for de cirka 30.000 gæster, som hvert år i løbet af en sæson oplever revyen.

- Dem, der kommer og ser revyen, overnatter mange steder og bruger samtidig byens butikker og ikke mindst vores restauranter, så det er sgu en katastrofe, siger John Brædder.

- Det vil kunne mærkes på pengepungen – ikke kun når der er corona, men også langt, langt ind i 2021, tilføjer borgmesteren.

Håber på økonomisk overlevelse

Borgmester John Brædder håber, at revyen trods aflysningen af årets forestilling vender tilbage næste år.

- Jeg sætter min lid til, at revyen forhåbentligt rent økonomisk overlever, og at vi kan få en kanon sæson i 2021. Det er det eneste lyspunkt, jeg kan se, siger han.

Guldborgsund Kommune har udover regeringens økonomiske hjælpepakker til det allerede hårdt presset erhvervsliv afsat 10,5 millioner kroner til at hjælpe erhvervsdrivende i kommunen.

quote Det hele ramler lige nu, alt forsvinder

Flemming Meldal, hoteldirektør på Hotel Liselund

- Nu giver de 10,5 millioner kroner til at hjælpe de erhvervsdrivende, som falder ned mellem to stole i forhold til hjælpepakker, mening. Der er rigtige gode eksempler blandt dem, som har afledte effekter af revyen, der bliver ramt, siger John Brædder.

Aflysningen får samtidig borgmesteren til at efterlyse en klar plan i forhold til genåbningen af landet. Statsminister Mette Frederiksen (S) har oplyst, at vi kommer meget tæt på den 10. maj, før hun løfter sløret for, hvad der åbner i fase to.

- Jeg er vel ikke den eneste, der efterhånden begynder at efterspørge en meget klar plan for, hvordan og hvorledes Danmark skal åbne igen, siger John Brædder.

- Der er forståelse for, at vi skal være lukket ned. Men jeg må efterhånden sige, at min tålmodighed omkring at få en klar udmelding om hvordan og hvorledes er ved at nå til bristepunktet, tilføjer han.

Hoteldirektør: Alting ramler

For Hotel Liselund ved Nykøbing Falster betyder aflysningen af årets revy et økonomisk tab på mellem 250.000 og 300.000 kroner, oplyser hoteldirektør Flemming Meldal.

Hotellet samarbejder med Nykøbing F. Revyen, hvor de tilbyder gæsterne pakkeløsninger med billetter til revyen, overnatning samt mad. Gæsterne skal bare møde op, så klarer hotellet resten.

quote Det er uendelig trist, men nødvendigt

Mickey Pless, revydirektør

- Det hele ramler lige nu, alt forsvinder – det er ikke bare revyen. Vores sommersæson ser slem ud, hvor vi ikke får særlig mange bookninger men mere frafald, siger Flemming Meldal.

Hotel- og restaurationsbranchen er generelt hårdt ramt under coronakrisen, og var en af de brancher, der først mærkede de økonomiske konsekvenser af krisen, fordi gæsterne netop afbestilte besøg og overnatninger.

- Vi er en sæsonvirksomhed, og revyen er en del af den sæson, fordi den kører i sommermånederne. Det betyder, at vi ligesom egernet mister de nødder, som vi samler sammen til vinteren – så på sigt kan det her få en konsekvens, som jeg ikke kan regne ud lige nu. Men det er klart, at de penge ikke vil være der i sidste ende, siger Flemming Meldal.

Opfordrer gæster til at beholde billetterne

Tæppet til revyen skulle være gået for årets premiere torsdag den 11. juni 2020 klokken 20.00.

- Nykøbing F. Revyen spiller ikke i år. Det er uendelig trist, men nødvendigt. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det har været en særdeles svær beslutning at træffe, og vi har sammen med vores samarbejdspartnere lige til det sidste gennemgået scenarier og mulige alternativer, men konklusionen er desværre blevet, at vi er nødt til at aflyse årets revy, udtaler revydirektør Mickey Pless i en pressemeddelelse.

Gæster, som allerede har købt billetter til årets revy, vil de kommende dage blive kontaktet via mail, hvor de har mulighed for at få overflyttet deres billetter til sæson 2021, før det officielle billetsalg går i gang den 1. juli klokken 11.00.

De har dog også mulighed for at få byttet sine billetter til et gavekort til næste sæson eller at få refunderet sine billetter til fuld pris.

- Vi håber at rigtig mange af vores kunder vil støtte os i denne svære situation og ikke vælge at få refunderet deres billetter. Det vil betyde uendelig meget for den videre drift af Nykøbing F. Revyen, udtaler Mickey Pless.