Pige stukket flere gange: 16-årig dreng spærret inde i syv måneder uden dom

​En 16-årig dreng er sigtet for at have stukket en pige med en kniv til en klassefest. Nu kritiserer drengens advokat den langvarige indespærring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En klassefest tilbage i oktober 2016 endte tragisk for en 15-årig pige fra Fårevejle i Nordvestsjælland, da hun blev stukket med en kniv af en jævnaldrende dreng.  

Pigen blev ramt af kniven flere gange, og drengen udtalte bagefter, at han gjorde det, fordi han ville slå hende ihjel.

Dagen efter arresterede politiet drengen, der er fra Grevinge, og senere samme dag blev han varetægtsfængslet. Han er sigtet for drabsforsøg og er på grund af sin alder anbragt i surrogat. 

I månedsvis har drengen ifølge Nordvestnyt ventet på resultatet af en mentalundersøgelse. Det får nu hans forsvarer, advokat Linda Lange Kastholm, til at kritisere den langvarige indespærring.

Til dagbladet, udtaler hun, at hun ikke synes, det er rimeligt. Hun kritiserer primært, at det har taget meget lang tid at få de psykiatriske erklæringer frem.

Hos anklagemyndigheden erkender man, at der er en lang sagsbehandlingstid. Anklager John Catre Nielsen siger dog, at der er tale om en sigtelse for alvorlig kriminalitet, ligesom det er kutyme, at den sigtede sidder varetægtsfængslet, ind til sagen kan hovedforhandles i retten.