Parkeringskaos får kommune til at genindføre P-kontrol

Alt for mange problemer med parkerede biler får nu Odsherred Kommune til at genindføre parkeringsvagter.

Biler, der holder halvt ude på vejen, så den øvrige trafik har svært ved at komme forbi - og biler, der parkeres i dage eller uger på korttids-parkeringspladser skal nu være slut i Odsherred.

Kommunen genindfører fra på mandag parkeringsvagter efter nogle år uden.

- Vi har oplevet parkeringskaos nogle steder i kommunen, og parkeringskontrol har samtidig været et stort ønske fra handelslivet. Derfor genindfører vi det nu, siger Thomas Adelskov (S).

Vagterne blev afskaffet, efter den tidligere borgerlige regering i 2018 pålagde kommunerne en stor afgift for opkrævede parkeringsbøder. Det blev gjort, fordi nogle kommuner tjente rigtig mange penge på bøderne. 

Problemer ved Street Food

I Odsherred løb ordningen dog kun lige rundt - og her ville de nye regler betyde en stor udgift til parkeringskontrol. Derfor blev ordningen afskaffet, selvom kommunen var rigtig glade for den måde, som kontrollen fungerede på.

quote Vi har set problemer ved Rørvigvej ved Street Food, hvor folk holdt både på cykelsti og fortov

Thomas Adelskov (S), borgmester

Problemerne viste sig snart.

- Vi har set problemer ved Rørvigvej ved Street Food, hvor folk holdt både på cykelsti og fortov, og hvor der nogle gange blev parkeret sådan, så den øvrige trafik ikke rigtig kunne komme forbi. Andre steder - blandt andet inde i Nykøbing by, har vi set, at der mange steder parkeres ulovligt og i meget lang tid. Derfor er det rigtigt at genindføre kontrollen, siger Thomas Adelskov.

Første dage er med påmindelser

Kommunen har selv delt nyheden på Facebook, hvor de blandt andet lover, at der i de første dage af ordningen kun uddeles påmindelser om at overholde reglerne. Dernæst kommer der afgifter under vinduesviskeren.

Kommunen skriver på facebook, at kontrollen især skal sikre, at der ikke parkeres for tæt på for eksempel kryds, at bilerne ikke holder, så cyklister eller gående tvinges ud på vejen for at komme forbi, og at fristerne for tidsbegrænset parkering især i Nykøbing Sjælland  overholdes.