¨

Odsherred dumper i erhvervsvenlighed

03:00

Odsherred er den kommune, som er dårligst til at servicere sine virksomheder. Sådan lyder konklusionen på Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet. Her får Odsherred for andet år I træk en bundplacering på listen over erhvervsvenlige kommuner.

Ifølge DI's erhvervsklimaundersøgelse ligger Odsherred nederst på listen over erhvervsvenlige kommuner.

1 af 2

Odsherred ligger for andet år i træk helt i bund på listen over landets erhvervsvenlige kommuner. Og det ærgrer borgmester Thomas Adelskov.

Odsherred Kommune halter efter, når det handler om at servicere områdets virksomheder. Det viser Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet.

Dansk Industri har på landsplan spurgt omkring 7.600 virksomheder om, hvor erhvervsvenlige kommunerne er.

På ranglisten ender Odsherred Kommune helt i bund ud af de 96 kommuner, som er omfattet af undersøgelsen. Og borgmester Thomas Adelskov (A) er skuffet over resultatet.

- Jeg er jo ked af, at vi får en dårlig evaluering. Derfor har vi inviteret til dialogmøde, for vi vil rigtig gerne høre, hvad det er, virksomhederne synes, vi kan gøre for at forbedre os, siger Thomas Adelskov (A). 

Bundplacering for andet år i træk

Det er andet år i træk, at Odsherred ender nederst på ranglisten. Dét ærgrer især borgmesteren, da de har forsøgt at forbedre vilkårene for virksomhederne siden sidste år.

- Vi har arbejdet meget det seneste års tid med vores byggesagsbehandlingstider. Vi har haft meget fokus på at gøre vores miljøtilsyn meget mere dialogbaseret. Det har vi fået meget god kritik for fra de virksomheder, der har været i gennem det, siger Thomas Adelskov og fortsætter: 

Læs også Sorø har landets bedste erhvervsimage

- Men det er klart, at der sagtens kan være andre steder, hvor vi kan forbedre os. Det vil vi selvfølgelig gerne vide, fordi det er lidt kedeligt at ligge på den der sidsteplads. Vi synes, vi er bedre.

45 virksomheder har vurderet kommunen

I Odsherred har 45 ud af 116 inviterede virksomheder vurderet kommunen ud fra specifikke erhvervsvilkår -
som for eksempel skattetryk, adgang til arbejdskraft og infrastruktur.

Det er blandt andet her, at virksomhederne ikke er tilfredse med kommunens indsats. Derfor opfordrer formanden for Dansk Industri Vestsjælland, Steen Søgaard, at der tænkes nyt.

- Jeg synes, der er behov for, at vi ligesom hvisker tavlen ren og starter forfra og opbygger en fælles vision for, hvor vi vil hen med erhvervslivet her i området, siger Steen Søgaard.

Odsherred Kommune har nu inviteret virksomheder til to såkaldte morgenmøder i denne måned for at komme i dialog med virksomhederne.

På den måde håber kommunens borgmester, at de kan få at vide, hvad der skal forbedres.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App