Sorø har landets bedste erhvervsimage

Sorø Kommune fortsætter sin fremgang i DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er nemmere at drive virksomhed vest for Lillebælt end øst for Storebælt, hvis man skal tro Dansk Industris årlige kortlægning af erhvervsvenligheden i landets kommuner.

Her dominerer de jyske kommuner top ti, mens de sjællandske fylder mest blandt de ti dårligste.

Men for tredje år i træk gør Sorø Kommune sig positivt bemærket og placerer sig nu i front, når det gælder erhvervsklima.

quote Jeg er utrolig glad for, at virksomhederne på denne måde anerkender det store arbejde, vi laver i kommunen

Gert Jørgensen (C), borgmester i Sorø Kommune

Især på parametrene dialog, information og image ligger Sorø Kommune i toppen. Ifølge undersøgelsen har Sorø Kommune landets bedste image, hvilket afspejler kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye virksomheder og borgere.

- Det er fantastisk. Jeg er utrolig glad for, at virksomhederne på denne måde anerkender det store arbejde, vi laver i kommunen for at gøre det let og godt at være virksomhed i Sorø Kommune, udtaler borgmester Gert Jørgensen (C) i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Vi har gennem flere år arbejdet målrettet med at udvikle og styrke en et erhvervsvenligt ”mindset” i den kommunale forvaltning, så man som virksomhed oplever, at uanset hvem man møder i kommunen, så er der en fælles interesse i at se muligheder og finde løsninger. Og jeg ser vores positive placering i undersøgelsen som et udtryk for, at det er vi lykkedes med. Nu gælder det naturligvis om at holde snuden i sporet og fortsætte det gode arbejde.

Borgmester: God planlægning skaber udviklingsmuligheder

Sorø Kommune tager et andet stort spring i kategorien ”lokal planlægning”. På spørgsmålet om der findes erhvervsgrunde med plads til udvikling, er Sorø Kommune nemlig sprunget fra en 24. plads til en 3. plads. 

På spørgsmålet om hvorvidt den lokale planlægning giver plads til både by- og erhvervsudvikling, er kommunen sprunget fra en 34. plads til en 4. plads. 

- En god planlægning er en planlægning, som skaber udviklingsmuligheder for både borgere og virksomheder, siger Gert Jørgensen.

Du kan selv gå på opdagelse i DI´s undersøgelse lige her.