Naboklage bremsede drømmen - nu åbner Strandlyst Streetfood alligevel til sommer

Med en ny adresse og en midlertidig dispensation kan Strandlyst Streetfood alligevel åbne, selv om en naboklage i sidste uge satte en stopper for projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det så sort ud i sidste uge, da en klage fra en nabo bremsede drømmen om Strandlyst Streetfood i Odsherred henover sommeren.

Men nu lever drømmen i bedste velgående. En ny adresse er fundet, og kommunen har givet en midlertidig dispensation til madmarkedet.

- Det er helt fantastisk. Jeg har hele tiden gået med en følelse af, at noget nok skulle blive godt i alt det her, men at det nu er lykkedes, er bare dejligt. Man bliver helt høj. Især på restauratørernes vegne, lyder det fra Tonny Lynge, der er initiativtager til Strandlyst Streetfood. 

quote Man bliver helt høj. Især på restauratørernes vegne

Tonny Lynge, initiativtager til Strandlyst Streetfood

Madmarkedet skulle have åbnet allerede i påsken, men efter at være blevet udskudt hed datoen 4. juni. Alt var klar til åbningen. Der manglede bare 24 timer af høringsfasen, og så kunne de begynde at stille op på grunden på Lyngvej, men så tikkede en klage fra en af naboerne ind til Planankenævnet. 

Naboparret var bekymret for lugt- og støjgener fra madmarkedet, og så mente parret, at der var risiko for, at grunden ikke var renset ordentligt efter en brand sidste år, hvor en restaurant nedbrændte.

Med udsigt til en behandlingstid af klagen i Planankenævnet på op imod ni måneder kunne Tonny Lynge og restauratørerne vinke farvel til sommerens indtjening. Flere har investeret alt i madmarkedet og risikerede at gå konkurs, hvis ikke det blev til noget, så der var stor opbakning, da Tonny Lynge ringede med de gode nyheder.

- De blev meget meget glade, og der var ingen tvivl om, at vi skulle gøre det på den nye adresse, fortæller han.

Den nye adresse til Strandlyst Streetfood er i øvrigt hans egen. Han har en stor grund og stiller 20.000 kvadratmeter af den til rådighed til madmarkedet.

quote Det er godt for restauratørerne, men det er ingen lykkelig udgang. Det er nærmere en feberredning

Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred

Borgmester: Ingen lykkelig udgang

Han har siden tirsdag været i kontakt med kommunen dagligt, og selv om det nu ser ud til, at streetfoodstedet kommer op at stå til sommer, er borgmester Thomas Adelskov (S) ikke ubetinget glad.

- Det er godt for restauratørerne, men det er ingen lykkelig udgang. Det er nærmere en feberredning. Jeg synes virkelig, at folkene bag har gjort en stor indsats for at stable det her på benene og komme naboerne i møde i forhold til eventuelle gener, så jeg synes ikke, der er nogen sejrsherre, siger han med henvisning til klagen.

- Nu arbejder vi på at give dem en midlertidig dispensation, og i mellemtiden håber vi, at Planankenævnet får behandlet klagen, hvor jeg er af den opfattelse, at streetmarkedet får medhold. Det vil så betyde, at de kan åbne på den oprindelige adresse næste år. 

VIDEO: Se eller gense indslaget fra den 24. maj, hvor vi fortalte, at markedet var aflyst på grund af en enkelt naboklage.

Ikke én lang festival

For at undgå at havne i samme situation som på Lyngvej har kommunen i stedet for en landzonetilladelse givet en lejlighedstilladelse, og det betyder, at Strandlyst Streetfood kun har lov til at holde åbent i seks uger fra åbningsdatoen. 

Tonny Lynge vil dog forsøge at få en tilladelse mere efterfølgende, der giver madmarkedet lov til at holde åbent sporadisk.

- Jeg plejer at arrangere en festival på min grund hvert år, hvilket jeg har tilladelse til. Madmarkedet fylder omkring halvdelen af, hvad festivalen gør, så det er ikke sådan, at  naboerne her skal frygte, at det her bliver én lang festival, siger han. 

Der er endnu ikke skrevet under på en endelig aftale om en dispensation fra kommunen, men ifølge Tonny Lynge er der tale om formalia, og derfor har de valgt at melde offentligt ud, at madmarkedet åbner. 

Åbningsdatoen bliver i øvrigt den 25. juni.