Nyhedsoverblik

Mor og datter vil melde sig ud af samfundet i ny dokumentar

TV2 udkommer nu med dokumentaren "Fanden ta' kommunen", der handler om to kvinder fra Ellinge Lyng i Odsherred, som kæmper for retten til at melde sig helt ud af samfundet.

TV2 ØST besøgte de to kvinder tilbage i december 2021

Annie Skov Hansen og Marianne Hansen er mor og datter, og nægter at betale nogen former for skatter og afgifter til det offentlige. Omvendt frasiger de sig alle offentlige ydelser som folkepension og kontanthjælp, og de nægter at benytte sig af det offentlige sundhedssystemet.

Mor og datter er totalt selvforsynende, og det er datteren Marianne Hansen, som passer bier, høns og køkkenhave. 

De to kvinder er ikke tilkoblet offentlig kloak eller vand, og de bruger heller ikke noget elektricitet. Varme får de fra brændeovn og brændekomfur. Og de få fornødenheder, som de er nødt til at købe, finansierer de ved at sælge marmelade eller samle dåser og flasker, som de veksler til pant.

Men det er ikke lige til sådan bare at melde sig ud af samfundet. Og selvom Odsherred Kommune har forsøgt, at finde løsninger for de to kvinder, så er det ikke uden problemer. Ifølge TV2's dokumentar, så kan sommerhuset som Annie Skov Hansen selv byggede med sin eksmand ende med at komme på tvangsauktion.

Hele dokumentaren kan ses på TV 2 PLAY.

Læs også
Mor og datter har meldt sig ud af samfundet - nægter at betale skat
Læs også
Mor og datter har meldt sig ud af samfundet - nægter at betale skat