¨

To mænd dømt for voldsomme trusler med økse på jobcenter

To mænd har fået dom, efter at de i oktober 2018 medbragte en økse på jobcentret i Fårevejle og udviste truende adfærd. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Truende adfærd med økse på jobcenter i Fårevejle udløser fængselsstraf og behandlingsdom til to mænd fra Odsherred.

To mænd fra Odsherred er torsdag ved Retten i Holbæk blevet dømt for at have truet personalet på et jobcenter i Fårevejle med en økse. 

Den ene, en 49-årig mand, skal fire måneder i fængsel, mens den anden blev idømt en behandlingsdom uden længstetid, fordi han blev vurderet sindssyg i gerningsøjeblikket. 

Det skriver Sjællandske

Slog flere gange øksen ned i skranken

Mændene gik ind på jobcentret om morgenen mandag den 30. oktober 2018 og udviste truende adfærd. Derudover slog den 49-årige mand flere gange øksen ned i en skranke, fordi han mente, at han var berettiget til at modtage ydelser fra jobcentret. 

- Det er rettens opfattelse, at når man indfinder sig på et kommunekontor med en økse, er det mere end at tale dunder. Det er en trussel i lovens forstand, og det domfældes begge for, påpegede dommeren ifølge Sjællandske ved torsdagens domsafsigelse.

Mens den 49-årige modtog dommen, har forsvareren på vegne af den 41-årige, der ikke var til stede i retten, udbedt sig 14 dages betænkningstid.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App