Lokalplan for Rørvig Streetfood bliver ophævet

Torsdag afgjorde Planklagenævnet, at den lokalplan, som blandt andet tillader Rørvig Streetfood, skal ophæves.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 29. marts vedtog byrådet i Odsherred Kommune en lokalplan, der gjorde det lovligt for Rørvig Streetfood at blive fast på Rørvigvej. 

Men den lokalplan er der én borger og tre grundejerforeninger, der har klaget over til Planklagenævnet. Nævnet har nu afgjort, at lokalplanen skal ophæves og ikke længere gælder.

- Det er en træls afgørelse, siger Mathias Hansen (V), der er formand for Vækst- og Udviklingsudvalget i Odsherred Kommune. 

I afgørelsen skriver Planklagenævnet, at den udarbejdede lokalplan ikke er i overensstemmelse med kommunens rammebestemmelser for området, som skal anvendes som sommerhusområde.

quote Vi har ikke gjort det godt nok, og det er skideærgerligt

Mathias Hansen (V), formand, Vækst- og Udviklingsudvalget, Odsherred Kommune

- Vi har brugt mange ressourcer på at lave en lokalplan, der kunne favne det her streetfood på lovligvis. Men det gik ikke så godt, kan man sige, siger Mathias Hansen.

Har I så gjort jeres arbejde godt nok?

- Åbenbart ikke. Det troede jeg, at vi havde, men når Planklagenævnet siger noget andet, så har vi ikke gjort det godt nok, og det er skideærgerligt. 

Til TV2 ØST skriver Martin Andsager, der er medindehaver af Rørvig Streetfood, i en sms, at de er chokerede over afgørelsen og skal i dialog med kommunen, men at de ikke har yderligere kommentarer. 

Streetfood skal ikke lukkes

Ifølge Mathias Hansen er det lige nu svært at sige, hvad der skal ske, og han kan ikke udtale sig om, hvorvidt det nu er ulovligt for Rørvig Streetfood at ligge på Rørvigvej. 

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra Odsherred Kommunes forvaltning, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. 

Læs også
Omdiskuteret madmarked fører til ny lokalplan
Læs også
Omdiskuteret madmarked fører til ny lokalplan

Hvis det står til Mathias Hansen, bliver streetfoodmarkedet dog liggende. 

- Det lovmæssige grundlag er forsvundet, men der er jo bred enighed om i byrådet, at vi gerne vil have den slags i kommunen. 

Mathias Hansen kan ikke med sikkerhed sige, hvad der skal ske med lokalplanen. Hans umiddelbare bud er, at byrådet vil forsøge at gøre den nu ophævede lokalplan lovlig. 

Og så håber han, at kommunen endnu en gang kan komme i dialog med de personer, som har klaget. 

Problemer med streetfoodmarkeder

Det er ikke første gang, at Odsherred Kommune har problemer med streetfoodmarkeder. I juni var Strandlyst Streetfood ved at gå konkurs, da de en uge inden åbningen fik afvist deres midlertidige byggetilladelse af kommunen. 

Læs også
Streetfood-marked reddet i sidste øjeblik - kommune laver intern undersøgelse
Læs også
Streetfood-marked reddet i sidste øjeblik - kommune laver intern undersøgelse

I 11. time fandt de dog en løsning, og nu skal en undersøgelse kortlægge, hvad der gik galt. 

Men udvalgsformanden er frustreret over, at den slags sager sker.

- I sidste ende står vi som politikere og ser tudetosset ud, fordi vi ikke har styr på vores forvaltning. Og vores forvaltning bliver hængt ud, som de rene amatører, og det er der ingen, der har glæde af. Det er øvskab med øv på. 

Er det forvaltningen, der har lavet en fejl i lokalplanen? 

- Det har de alt andet lige. 

Hvad tænker du om det? 

- Som jeg læser afgørelsen, har vi glemt en helt væsentlig detalje, og det er at holde lokalplanen op mod kommuneplanen. Det undrer mig, at man ikke har gjort det. Men jeg har ikke hørt fra centerchefen, hvad der er foregået i afdelingen, for han har lige gået på ferie. Men det skal vi have fundet ud af, for vi skal til bunds i det her. 

quote Det giver stof til eftertanke. Vi skal fremadrettet være skarpere

Mathias Hansen (V), formand, Vækst- og Udviklingsudvalget, Odsherred Kommune

Derudover understreger udvalgsformanden, at de i fremtiden bliver nødt til at være mere grundige. 

- Det giver stof til eftertanke. Vi skal fremadrettet være skarpere, det gælder også i udvalget. Vi bliver nødt til at kigge dybere i de her sager, og ikke bare få dem fremlagt, siger han.

Klager over parkering

Det er heller ikke første gang, der er problemer omkring Rørvig Streetfood. 

Sidste sommer skabte de mange gæster parkeringskaos i området, hvilket var til stor frustration for sommerhusejerne i området.

Blandt andet det problem har Odsherred Kommune også forsøgt at imødekomme med den nu ophævet lokalplan.