Livredderne pakker sammen for i år – uopmærksomme forældre har skabt de farligste situationer

Rundt om ved regionens strande har livreddere siddet klar. I dag pakker de sammen og gør status på sommerens redningsaktioner og forebyggende arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommeren er ved at gå på hæld og et af tegnene på, at badesæsonen atter er forbi, er, at livredderne pakker sammen og siger tak for i år.

Rundt omkring ved regionens populære badestrande har TrygFonden igen i år haft livredderstationer. En af dem, der har været på vagt, er Amalie Østrup, livredder ved TrygFondens kystlivredning på Gudmindrup Strand i Odsherred.

- Der har været nogle uger med rigtig godt vejr, og der har været meget at lave og mange badegæster. Særligt på nogle strande er der selvfølgelig mere travlt end andre, fortæller hun.

quote De farligste hændelser, der har været, har været uopmærksomme forældre til småbørn

Anders Myrhøj, kystlivredningschef, TrygFondens Kystlivredning

Andre steder har det været mere roligt, men der har ikke været en dag uden gæster på stranden, fortæller hun.

- Det er meget vejret, der bestemmer, hvor mange der kommer.

Uanset vejret har en aktivitet dog især givet livredderne noget at lave i år.

- Noget af det, vi har været meget opmærksomme på i år, er alle de her sups (Stand UP Paddleboard, red.), der har været. Det er blevet meget populært, siger hun og peger på, at langtfra alle er opmærksomme på faren ved kombinationen af de såkaldte Stand Up Paddleboards og fralandsvind.

Alle er dog blevet reddet, inden ulykken indtraf.

Livredderne har været på strandene siden juni måned.
Livredderne har været på strandene siden juni måned. Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Uopmærksomme forældre

Anders Myrhøj er kystlivredningschef for TrygFondens Kystlivredning. Han kalder den forgangne sæson for positiv. Ikke mindst fordi antallet af ulykker er faldende.

- Vi har haft nogle rigtig fine badedage, især juli måned var rigtig fin. Og så har vi kunnet konstatere, at antallet af livreddende aktioner er faldende i forhold til sidste år, siger han og tilføjer:

- Et sted, hvor vi har formået at stoppe hændelser, inden de udvikler sig, er hændelser med fralandsvind, som kan tage folk på sups langt ud. Det er især der, vi ser et fald i ulykkerne.

Ifølge Anders Myrhøj har ikke mindst livreddernes forebyggende arbejde på stranden været med til at imødegå antallet af alvorlige hændelser.

- Benarbejdet har fungeret rigtig fint i år, lyder det fra kystlivredningschefen.

Livredderne lægger således en stor indsats i at fortælle badegæsterne om vind og vejrforhold og sikker badeadfærd. Sidstnævnte gælder både børn, men i særdeleshed også voksne.

- De farligste hændelser, der har været, har været uopmærksomme forældre til småbørn, konstaterer Anders Myrhøj.

TrygFonden har livredderstationer fire steder her i regionen – Rørvig Strand og Gudmindrup Strand i Odsherred samt Karrebæksminde ved Næstved og Marielyst på Falster.