Kommune kommer med opsang til Camilla

Odsherred Kommune har i et Facebook-opslag rettet henvendelse til en specifik borger, som har tabt blandt andet en reol i vejsiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kære Camilla

Det kan ske for os alle. Man får læsset Fiat Pandaen lidt for optimistisk og på vej til genbrugspladsen, så flyver det hele af. 

Sådan starter Odsherred Kommune i et Facebook-opslag, der har høstet både mange likes og kommentarer. 

quote Jeg kender ikke det eksakte tal for, hvor mange der hedder Camilla

Lars Christiansen, afdelingsleder for trafikafdelingen i Odsherred Kommune

Det viser sig, at den omtalte Camilla har tabt både en reol og en masse pap og plastik på Åstoftevej ved Asnæs, men hun har altså ikke samlet det op igen.

I opslaget beskriver kommunen blandt andet, at den har taget et billede af den gamle reol samt pappet og plastikken med personens navn og adresse på:

Det er dejligt, at du siden hen har hentet den sidste del af efterladenskaberne. Men reolen ligger der jo stadig. Den kan måske være svær at finde som den ligger dér, diskret camoufleret i rabatten.

Men her er en serviceoplysning: Den ligger på Åstoftevej nær nr. 48 og du kan sagtens nå at hente den, inden vi sender dig et påbud og en regning.

Så viser du også værdien af at passe på vores fælles omgivelser.

Har skabt stor opmærksomhed

Opslaget kommer knapt tre uger efter, at Odsherred Kommune prøvede at afsætte nogle efterladte campingvogne på Facebook. 

- Det er et udtryk for, at vi prøver at tage de her problemstillinger med renhold og efterladte ting i naturen lidt med et smil på læben. Vi skal jo ikke rose os selv, men med 600-700 likes indenfor to timer må vi jo sige, at opslaget har fanget folks interesse, lyder det fra Lars Christiansen, afdelingsleder for trafikafdelingen i Odsherred Kommune.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Odsherred Kommune finder de ikke bare reoler, der dukker også kummefrysere, sofaer og alt muligt andet skrald og affald op i rabatter og på grønne områder: 

- Det er jo ikke Camilla, vi er efter, det er en lejlighed til - på hvad der forhåbentlig opfattes som en munter måde - at gøre opmærksom på, at tingene skal de rette steder hen. 

- Der bliver brugt rigtig mange midler på at holde naturen ren, og det vil vi egentlig gerne have at folk hjælper til med, forklarer Lars Christiansen. 

Hænger Camilla ud

De fleste, der har kommenteret opslaget, kommer med positive tilkendegivelser og bakker kommunen op i deres budskab. 

Men der er også nogle stykker, som ikke synes, at opslaget er i orden. De mener blandt andet, at kommunen hænger personen ud, og at de burde have taget personlig kontakt til vedkommende. 

Læs også
Kommune ville give campingvogne væk - sådan gik det
Læs også
Kommune ville give campingvogne væk - sådan gik det

- Jeg kender ikke det eksakte tal for, hvor mange der hedder Camilla. Men det er jo fuldstændig anonymt, og de, der tager anstød af det, er de i deres ret til, men der kunne lige så godt have stået Ib, siger Lars Christiansen. 

Han mener, at det er langt mere effektivt at lave nogle skæve opslag, der skaber  opmærksomhed end at skælde folk ud på Facebook. 

- Det var det samme med opslaget om campingvognene. Vi ser det som en måde, hvor vi forhåbentligt får så mange som muligt til at tænke over, hvordan vi opfører os med affald i naturen, siger Lars Christiansen.
Nyhedsoverblik