¨

Kommune fraråder badning efter fund af bakterier

Odsherred Kommune fraråder badning på stranden ved Burvænget. Billedet her er et arkivfoto og ikke fra den pågældende strand. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Odsherred Kommune fraråder lige nu at bade fra stranden ved Burvænget efter en vandprøve.

Hvis du skulle få lyst til en dukkert her anden dag inde i efteråret, skal du holde dig væk fra stranden ved Burvænget tæt ved Sjællands Odde.

Odsherred Kommune har i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed nemlig frarådet at hoppe i vandet. Det sker, efter en planlagt vandprøve fra den 29. august viser for højt indhold af e.coli-bakterier og enterokokker.

Hanne Ingversen, der er miljømedarbejder i Odsherred Kommune, fortæller, at de ikke kan være sikre på årsagen, men at de har et godt bud.

Der har været noget voldsomt regnvejr. Og der ligger et sommerhusområde ved den strand, som ikke er kloakeret. Det kan godt give bakterier i vandet

Hanne Ingversen, Miljømedarbejder i Odsherred Kommune

- Der har været noget voldsomt regnvejr. Og der ligger et sommerhusområde ved den strand, som ikke er kloakeret. Det kan godt give bakterier i vandet, siger Hanne Ingversen.

Området skal kloakeres

Kommunen vil tage endnu en prøve i dag for at tjekke, om vandet stadig er forurenet.

- Vi regner med, at det er en kortvarig forurening. Vi regner med, at forureningen har fordelt sig, fordi vandet bliver skiftet ud. Vi tager selvfølgelig prøven for at vise, om det er en forurening, der er slut, siger Hanne Ingversen.

For at undgå forurening på stranden i fremtiden er det planlagt, at der skal kloakeres i området.

- Så regner vi med, at badevandet bliver bedre, siger Hanne Ingversen.

Resultatet af vandprøven vil være klar onsdag eller torsdag i denne uge og kan læses på Odsherred Kommunes hjemmeside.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App