Forlystelsesparker investerer sig ud af krisen - bruger 500 millioner kroner

Landets forlystelsesparker vil investere sig ud af coronakrisen. Det sker med en halv milliard kroner til rutsjebaner og nye oplevelser til gæsterne, hvilket er en rekord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er snart sæson for rutsjebaner, oplevelser og dinosaurparker, og i år er der chance for at suget i maven bliver ekstra stort.

12 forlystelsesparker er i fuld gang med at kickstarte sæsonen med investe­ringer på en halv milliard kroner.

Blandt andet har Sommerland Sjælland brugt omkring 12 millioner kroner til nye projekter. 

- Af nyheder har vi vores kæphestebane, vores dyt-båt bane, så har vi en stor udvidelse af vores badefaciliteter og vi har streetfood, som er en ny satsning på madområdet, siger Kåre Dyvekær, der er direktør i Sommerland Sjælland. 

De samlede investeringer for forlystelsesparker er et beløb, der er dobbelt så højt som den gennemsnitlige investeringssum fra årene op til coronakrisen. 

- 2020 var et rigtig skidt år for os, det gjorde ondt. 2021 var til gengæld det højeste besøgstal, vi nogensinde har haft. Så vi tror på, at det er linjen fremad, at Danmark bliver fyldt med danske og lidt udenlandske turister, som kan give os gode besøgstal og penge i kassen, siger Kåre Dyvekær.

De 500 millioner kroner fordeler sig mellem:

 • Bakken
 • BonBon-Land
 • Djurs Sommerland
 • Fårup Sommerland
 • Jesperhus Feriepark
 • Knuthenborg Safaripark
 • LEGO House
 • LEGOLAND
 • Sommerland Sjælland
 • Tivoli
 • Tivoli Friheden
 • Universe Science Park 

Tror på fremgang

Ifølge Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark er høje investeringer et udtryk for en stor tro på 2022 sæsonen og en tid efter corona.

- Der er en tro på, at danskerne rigtig gerne vil ud at fornøje sig og få nogle gode oplevelser i forlystelsesparkerne. Det kræver, at man investerer og hele tiden udvikler sit produkt. Og det ser vi resultatet af i år, siger Kristian Nørgaard, der er sekretariatsleder i foreningen. 

Læs også
Forlystelsesparker oplever fremgang
Læs også
Forlystelsesparker oplever fremgang

I Sommerland Sjælland tror de også, at de med deres investeringer går en god sæson i møde.

- Vi forventer 2022 bliver et rigtig godt år. Vi skulle gerne op og tangere 2021, det vil vi rigtig gerne. Lidt mindre kan gøre det, men ambitionerne er høje, siger Kåre Dyvekær.

10 år med underskud

I BonBon-land knokler de også frem mod åbningen i weekenden til deres 30-års jubilæum.

- Vi har lavet en ny forlystelse, der hedder prærieekspressen, hvor man som sherif skal skyde en masse togrøvere, siger direktør Lars Fahlmann og tilføjer, at der samtidig kommer en ny legeplads og et nyt slikkepindeværksted til parken.

Især i BonBon-land håber de, at dette års investeringer kan være med til at lokke flere gæster til.

BonBon-Land har 30 års jubilæum i år, og er derfor blandt andet ved at lave prærieekspressen, hvor man som sherif skal skyde togrøvere.
BonBon-Land har 30 års jubilæum i år, og er derfor blandt andet ved at lave prærieekspressen, hvor man som sherif skal skyde togrøvere. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST


Corona-pandemien kom på et tidspunkt hvor parken i mere end 10 år har kørt med underskud.

- Det skal forhåbentlig trække flere gæster til, som bruger flere penge. Det, vi har set på den anden side af corona, er et højere forbrug i parken, og det, forventer vi, fortsætter, siger Lars Fahlmann.

Læs også
Dræberdinosaur flytter til Knuthenborg Safaripark: - Det er helt fantastisk
Læs også
Dræberdinosaur flytter til Knuthenborg Safaripark: - Det er helt fantastisk


I Knuthenborg Safaripark har man også investeret. Her er verdens bedst bevarede eksemplar af dræberdinosauren Allosaurus med navnet Big Joe flyttet ind. Nyhedsoverblik