Efter ballade i Venstre – udbrydere danner ny lokalliste i Odsherred

Nyt Odsherred går efter borgmesterposten ved kommunalvalget til november.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vælgerne i Odsherred får mulighed for at sætte kryds ved en helt ny liste ved kommunalvalget til november. Nyt Odsherred hedder den nye lokalliste, der blev stiftet søndag.

Karina Vincentz, der har tidligere har forsøgt at blive spidskandidat for Venstre, er listens bud på en ny borgmester i den nordligste kommune i regionen.

Hun sidder ikke i byrådet i dag.

- Vi er en borgerliste og ikke en borgerlig liste. Vi vil være et parti for hele Odsherred, der er optaget af udvikling og vækst. Vores udgangspunkt er liberalt, fastslår Karina Vincentz.

Hun forlod i sidste uge Venstre. 

Det skete efter, at bestyrelsen havde udpeget Hanne Pigonska som ny frontkandidat i partiet ved det kommende kommunalvalg. Balladen i Venstre fik også partiets tidligere gruppeformand Helge Fredslund til at melde sig ud. Det samme gjorde et andet byrådsmedlem, Erik Winther. De to Venstre-veteraner følger med Karina Vincentz over i Nyt Odsherred. 

Læs også
Kaos i kommunalpolitik i Odsherred: Venstre i opløsning
Læs også
Kaos i kommunalpolitik i Odsherred: Venstre i opløsning

Samtidig er Odsherred Listen på vej mod at blive nedlagt. Listens byrådsmedlem, Leif Egholm, bliver også en del af den nye lokalliste.

- Vi er hverken et Venstre 2 eller et Odsherred Listen 2. Vi er en helt ny liste med bred opbakning fra mange forskellige – også fra mennesker, der aldrig har været engagerede i politik før, oplyser Karina Vincentz.

Får tre medlemmer i byrådet

Den nye liste bliver med tre medlemmer i byrådet, Leif Egholm, Helge Fredslund og Erik Winther, kun overgået af Socialdemokratiet og Venstre i størrelse.

- Det er en stor fordel, at vi har en så stærk platform i byrådet. Men vi har også kunnet mærke en kæmpe gejst på for eksempel Facebook, hvor vi har fået 530 likes, siger Karina Vincentz.

Spidskandidaten fortæller, at hun og de øvrige partistifter har haft forrygende travlt den seneste uge med at stable en organisation med hjemmeside og facebookside på benene.

- Nu skal vi i gang med at lave et program. Det skal vi gøre sammen med vores medlemmer. Det glæder jeg mig til, lyder det fra Karina Vincentz.

Kan Nyt Odsherred finde på at pege på en Venstre-borgmester efter et valg?

- Som den politiske situation er i Odsherred, er der nok ikke ret mange, der faktisk tror på, at Venstre vil stå med den mulighed efter valget til november. Vi peger på os selv eller på den person, der vil give os mest indflydelse, siger Karina Vincentz.


Nyhedsoverblik