Dele af gammelt psykiatrihospital sættes til salg

Freja Ejendomme, som er statens ejendomsselskab, sætter dele af det gamle psykiatrihospital syd for Nykøbing Sjælland til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Annebergparken er det tidligere psykiatriske hospital, der ligger ved Egebjergvej syd for Nykøbing Sjælland og med Isefjorden som nærmeste nabo.

Nu er det muligt at købe to ejendomme, der hører til Annebergparken.

Freja Ejendomme, som er statens ejendomsselskab, har nemlig sat 11 statslige ejendomme til salg på Sjælland, herunder Annebergparken 16 og Egebjergvej 162 i Nykøbing Sjælland.

Fra hospital til boliger og scenekunst

I Annebergparken 16 i Nykøbing Sjælland finder man Egehus, som har gennemgået en omfattende forvandling de senere år fra hospital til et spændende område med boliger og kulturelle institutioner med et helt særligt miljø.

Artiklen fortsætter under billedet.

Annebergparken 16 i Nykøbing Sjælland
Annebergparken 16 i Nykøbing Sjælland Foto: Freja Ejendomme

quote En oplagt mulighed er at udvikle boliger, eller måske anvende ejendommen til vandrehjem

Søren Mosbæk, erhvervsmægler fra Nordicals i Roskilde

Freja Ejendomme sælger Egehus gennem erhvervsmægler Søren Mosbæk fra Nordicals i Roskilde, som mener, at ejendommen er oplagt til at drive vandrehjem.

- Egehus fra 1915 er en virkelig arkitektonisk flot og velproportioneret bygning i Bedre Byggeskik-stilen, og hele området har en lokalplan, der vil sikre, at området også i fremtiden vil bevare det særlige miljø. En oplagt mulighed er at udvikle boliger, eller måske anvende ejendommen til eksempelvis vandrehjem, siger han i en pressemeddelelse.

Ejendommen, som oprindeligt var en del af sindssygehospitalet, kommer fra Bygningsstyrelsen og senest har ejendommen dannet ramme for Den Danske Scenekunstskole.

Bedre Byggeskik:

Hovedbygning også til salg

Det er også muligt at erhverve sig hovedbygningen til Annebjerggård på Egebjergvej 162 i Nykøbing Sjælland.

quote Ejendommen er en rigtig spændende mulighed for en unik og herskabelig bolig

Søren Mosbæk, erhvervsmægler fra Nordicals i Roskilde

Den oprindelige hovedbygning til Annebjerggård har været adskilt fra avlsbygningerne siden 1916, og har siden haft forskellige funktioner som for eksempel herregårdspension, børnehjem og senest vandrehjem og naturskole.

Bygningen er tegnet med inspiration fra italienske landvillaer og fremtræder i den oprindelige arkitektur. Ejendommen omfatter desuden en over 36.000 kvadratmeter stor anlagt parklignende grund med fredet voldgravsanlæg, sø og en placering tæt ved skov og fjord.

- Ejendommen er en rigtig spændende mulighed for en unik og herskabelig bolig, et flot firmadomicil eller noget helt tredje. Ejendommen kommer fra Naturstyrelsen, siger erhvervsmægler Søren Mosbæk fra Nordicals i Roskilde, som Freja Ejendomme sælger igennem.